Spring til indhold
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

LODESTAR TRIO – BAROKMUSIK ER OGSÅ FOLKEMUSIK

10. marts kl. 19:30

Lodestar Trio

Asmild Kirke lagde ved festivalen i 2022 rum til en koncert, hvor Bachs musik blev opført på barokviolin og trampeorgel. Koncerten blev en stor succes og har givet inspiration til en fortsat udforskning af sammenhængen mellem barokmusik og den nordiske folkemusik.

Lodestar Trio er et unikt samarbejde mellem to stjerner fra den skandinaviske folkescene, Erik Rydvall og Olav Mjelva, og den britiske violinvirtuos Max Baillie. Sammen bringer de en ånd af groove og improvisation ind i barokmusik ved at kombinere traditionelle nordiske strygeinstrumenter – den svenske nyckelharpa og den norske hardingviolin – med violinen.

Trioen blev dannet i 2018, efter at Max skrev en mail til Erik og Olav, fordi han havde set en af deres duo-videoer. De mødtes og spillede sammen i 3 dage, og så blev Lodestar Trio født! Siden da har de indspillet og udgivet deres debutalbum Bach to Folk i 2022 på Naxos – til kritikernes store begejstring. De har optrådt live på BBC-radio, været vist på tysk, norsk, svensk og irsk national radio, på Classic FM og har optrådt på festivaler i hele Europa, herunder Tyskland, Schweiz. Norge, Sverige, Danmark, Holland og Storbritannien.

Deres repertoire omfatter unikke versioner af uddrag fra Bachs cellosuiter, Bachsonater, partitaer for soloviolin samt værker af komponisterne Merula og Couperin – sat sammen med traditionelle og nutidige nordiske melodier og spillet i Lodestars egne arrangementer.

Entré: 100 kr./børn og unge 50 kr.

Detaljer

Dato:
10. marts
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Sted

Asmild Kirke
Vinkelvej 16
Viborg, 8800 Danmark
+ Google Maps