Spring til indhold
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KOR72 OG ORKESTER MIDTVEST OPFØRER ”SKABELSEN” AF JOSEPH HAYDN

10. marts kl. 16:00

Orkester Midtvest - foto: Anders Bach

Dirigent er Søren Birch.

KOR72 er Danmarks største korsammenslutning, og korsangere fra hele landet samles til dette stævne, der afsluttes med opførelsen af Haydns ”Skabelsen”. ”Skabelsen” er et oratorium fra 1797, og værket var en væsentlig årsag til Haydns ry som tidens bedste komponist. Med sin musikalske bearbejdning af den bibelske mytefortælling viste den 65-årige komponist sit genis fulde omfang – og skabte et af den klassiske musiks største korværker. Oratoriet er baseret på den bibelske beretning om verdens skabelse og på nogle passager fra John Miltons episke digt Paradise Lost. Værket består af tre dele med hver deres fokus og stemning. Første og anden del beskriver skabelsens seks dage, som fortalt af de tre ærkeengle Gabriel (sopran), Uriel (tenor) og Raphael (bas). Den tredje del skildrer Adam og Evas (bas og sopran) salige liv, inden de bliver forvist fra Edens have.

Orkester MidtVest blev grundlagt i 1994 af daværende Ringkøbing Amt under navnet Ringkøbing Amts Symfoniorkester. I 2007 skiftede orkestret navn til det nuværende Orkester MidtVest. Orkestret er en fantastisk blanding af unge talenter og erfarne musikere. Halvdelen er unge fra blandt andet Musikalsk Grundkursus, MGK, mens den anden halvdel er voksne musikere; professionelle såvel som rutinerede amatører.

Søren Birch er uddannet som kor- og orkesterdirigent ved Det Jyske Musikkonservatorium og har desuden studeret i Sverige og Tjekkiet. I mange år var han docent i kor- og ensemble ledelse ved konservatoriet i Aarhus, men han er nu freelancer med stor koncertvirksomhed samt lærer på Kirkemusikskolen i Løgumkloster. Han har dannet både kammerkoret Coro Misto og Midtjysk Kammerkor.

Solister:
Sopran: Frederikke Kampmann
Tenor: Gerald Geerinck
Bas: Steffen Bruun

Entré: 150 kr./børn og unge 75 kr.

Detaljer

Dato:
10. marts
Tidspunkt:
16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Viborg Domkirke
Sct. Mogens Gade 4
Viborg, 8800 Danmark
+ Google Maps