Spring til indhold
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

ERIC ERICSONS KAMMARKÖR – JOHAN SEBASTIAN BACH OG ARVO PÄRT

15. marts kl. 19:00

Eric Ericsons Kammerkör

Gammel og ny kormusik mødes.

Afslutningskoncert i Houlkær Kirke med besøg af et af Nordeuropas allerbedste kammerkor, nemlig Eric Ericson Kammarkör med instrumentalensemble, som under ledelse af Fredrik Malmberg, fremfører spirituel og trøstende musik af Johan Sebastian Bach og Arvo Pärt. Musikken kommer fra vidt forskellige tidsperioder, men forenes af sin dybe forankring i troen. Her blandes tre af Bachs mesterlige motetter med Pärts karakteristiske lyde.

Arvo Pärt er født i Estland og bor nu i Berlin. Han har en enorm produktion af musik bag sig med værker for både orkester, kor, kammermusik, orgel og klaver. Kormusikken indtager en helt central plads, og på den måde ligner koncertens to komponister hinanden, selv om musikken hører hjemme i forskellige århundreder.

Eric Ericson var en legendarisk korleder i sidste halvdel af det 20. århundrede. Da han nåede at blive 94 år, fik han virkelig sat sit præg på kormusikken og dannede skole for kordirektion. Han grundlagde sit eget kammerkor, der sang og synger på et meget højt niveau. Koret har gennem årene lavet adskillige cd-optagelser. Højdepunkter fra det internationale arbejde er bl.a. samarbejde med Radiokören og Berliner Filharmonikerne, med dirigenter som Claudio Abbado, James Levine og Riccardo Muti, samt de mange indspilninger og koncerter med Nicolas Harnoncourt og Concentus Musicus Wien.

Festivalen er meget stolte af at præsentere Eric Ericson Kammarkör for publikum. Der venter publikum en helt unik kor-oplevelse.

Program:

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Komm, Jesu, komm (BWV 229)
Arvo Pärt (1935): Kanon Pokajanen, Ode IX
Johann Sebastian Bach: Jesu, meine Freude (BWV 227)
Arvo Pärt: The Woman with the Alabaster Box
Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
Johann Sebastian Bach: Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)

Entré: 150 kr./børn og unge 75 kr.

Detaljer

Dato:
15. marts
Tidspunkt:
19:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Houlkær Kirke
Odhøjvej 7 A
Viborg, 8800 Danmark
+ Google Maps