Spring til indhold

Festivalen tyvstarter 8. april med fem optaktskoncerter i kirkerne i Vroue, Bjerregrav, Ulbjerg, Stoholm og Skals

Allerede fra den 8. april er fem af Viborgs oplandskirker klar med fine koncertprogrammer, der peger frem mod festivalen den 13.-22. april.
Der er gratis adgang til alle koncerterne.

Søndag den 8. april kl. 19.30.
I Vroue Kirke har kirkens organist Ellen Poulsen inviteret oboist Henrik Husum og barytonsanger Lars Thodberg Bertelsen til en koncert, hvor de tre konservatorieuddannede musikere synger og spiller både kendt og mindre kendt musik af Buxtehude, J.S. Bach, G.F. Händel, Max Reger, Jean Langlais og Tomaso Albinoni.
Hør Lars Thodberg Bertelsen i Aarhus DomkirkeKLIK HER

Søndag den 8. april kl. 19.30
I Vester Bjerregrav Kirke er der rytmisk kirkemusik med sangeren Karen Birk Grarup tre musikere på bas, guitar og piano. Hun har skrevet nye årstidssange og –salmer, som hun præsenterer under overskriften »Karens årstider«. Det bliver det en hyldestkoncert til de danske årstider, med både nye og kendte toner, hvor Karen Grarups egne tek­ster og kompositioner blandes med kendte danske årstidssan­ge og -salmer.
Hør Karen Grarups rytmiske udgave af “Lover den herre”KLIK HER

Tirsdag den 10. april kl. 19.00
I Ulbjerg Kirke bliver sangeren Marie Egedal akkompagneret af pianisten Jonas Lindorf. De to har fundet et meget bredt kirkeligt repertoire til koncerten, som bliver en tids­rejse gennem kirkemusikkens overdådige landskab fra 16-hundredetallet med Hein­rich Schütz over 17-hundredetallets J.S. Bach og 18-hundredetallet med Edward Grieg frem til de nutidige komponister Jan Rørdam og Bent Fabricius-Bjerre.
Hør Jonas Lindorf akkompagnere sopranen Yoo Ri Clark: KLIK HER
 
Tirsdag den 10.april kl. 19.30
I Stoholm Kirke vil publikum opleve en hyldest til skønne melodier fra De britiske Øer. Det er harpenist Helen Davies og trommeslager og fløjtenist Poul Høxbro, som i dette koncertprogram blander tonerne fra 1200-tallets England med keltisk folkemusik. De fremhæver det enkle, smukke og tidløse i både Englands middelaldermusik og i folkemusikken fra Irland, Skotland og Wales.
Hør, når de to fortolker britisk musikKLIK HER

Onsdag den 11. april kl. 19.00
I Skals Kirke har organist Karin Antonsen sammen med tenorsanger Morten Andersen Krogh sammensat en kon­cert som et dobbeltprogram, hvor første afdeling har et klassisk tilsnit med sang og orgelspil med musik af J.S. Bach, C.E.F. Weyse og Henry Purcell. Herefter griber Karin harmonikaen og akkompagnerer til sange af Sven Gyldmark »Er du dus med himlens fugle« og Kai Normann Andersen »Den allersidste dans«. Og mange flere kendte filmsange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × one =