Viborg Domkirke blev fyldt tre gange
ved kirkemusikfestivalens første weekend

Da Viborg Internationale Kirkemusikfestival fredag aften bød på åbningskoncert i Viborg Domkirke var det med alle pladser besat til koncert med Randers Kammerorkester, 50 korsangere og fire solister, som opførte J.S. Bach’s »h-mol messe«.
 
I det hele taget var der hele weekenden stor tilstrømning af gæster til de fire koncerter og søndagens musikgudstjeneste med biskop Henrik Stubkjær.  Festivalen er således allerede oppe på knap 1.800 besøgende, hvilket er langt over forventningerne-  og 50% over sidste festival.
 
Ved søndagens musikgudstjeneste uropførte Viborg Domkantori og Viborg Domkirkes Ungdomskor syv nye musikstykker bestilt hos komponisten Per Skriver og skrevet til korene. Komponisten, der var til stede under gudstjenesten, udtrykte stor tilfredshed med opførelsen. Han konstaterede efterfølgende, at med så dygtige kor kunne han have skrevet endnu mere udfordrende musik.
 
Der var også en fyldt domkirke søndag eftermiddag, hvor 180 korsangere fra hele landet opførte Vivaldis »Gloria« sammen med et udvidet Aarhus Strygerensemble. Koncerten var resulatet af et Kor72-stævne i weekenden i Viborg, hvor de mange sangere fra hele landet har øvet under ledelse af Viborg-dirgenten Søren Birch.
 
I Sortebrødre Kirke var stemning lørdag eftermiddag af en særlig intim slags. Her bød franske Pascale Mélis på vildt orgelspil – nærmest ekvilibristisk. Og med humor. Da hun smilende forlod kirken, sendte hun et langt fingerkys og et suk op mod Sortebrødres Bruno Christensen-orgel. Koncerten blev optaget af Damarks Radio og udsendes på P2 den 26.4 og 30.4.
 
Lørdag aften havde gæsterne i Houlkær Kirke en fest. Det stockholmske vokalensemble VoNo fik i den grad kontakt med publikum. Begejstringen var så stor, at der blev klappet taktfast og piftet – ikke kun efter koncerten men mellem hver sang, hvoraf flere blev improviseret frem på stedet. Koret kvitterede med to ekstranumre.

 

Der er stadig mange billetter
til de næste ti koncerter

I løbet af weekenden bredte der sig et rygte blandt korsangerne i Viborg:
– Koncerten søndag eftermiddag er udsolgt.

Rygtet spredtes hurtigt i resten af byen og i oplandet.
– I Radio Midt Vest sagde de i morges, at alle festivalens koncerter er udsolgt, var der én i Hald Ege, der havde hørt.

Virkeligheden var den, at der blev plads til alle søndag eftermiddag, og der er masser af billetter til resten af festivalens koncerter. Billetterne sælges via festivalens hjemmeside viborgfestival.dk – eller i Tinghallens billetkontor på tlf. 86 62 61 00.

 

Ti spændende koncertoplevelser i vente

De følgende dage er der fire gratis koncerter mandag til torsdag. Det er domorganist fra Maribo Vibeke Vanggaard i Søndermarkskirken, blæserkvintetten Arioso i Houlkær Kirke, domorganist Ejner Nielsen i Viborg Domkirke og Domkirkens Ungdomskor også i Domkirken.

Torsdag spiller Concerto Copenhagen i Viborg Musiksal, Zara Pirumian og Roberto Sarno er fredag i Asmild Kirke, lørdag eftermiddag lander DR VokalEnsemblet med deres turné i Søndermarkskirken, Hymns From Nineveh – solo med forsanger Jonas H. Petersen er lørdag aften i Vestervang Kirke og Haderslev Drengekor slutter festivalen af søndag i Viborg Domkirke.

Søndag er der endvidere musikgudstjeneste i Søndermarkskirken med bl.a. Midtjysk Kammerkor.