Himmelsk musik med surround sound ved Trinitatis Kantori, orkester, orgel og solister

20
/ Maj
Fredag
2022

Himmelsk musik med surround sound ved Trinitatis Kantori, orkester, orgel og solister

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
19:30
Price
150 kr. / u. 25 år 75 kr.

Festivalens åbningskoncert er lagt i hænderne på et af Danmarks mest markante kirkekor: Det københavnske Trinitatis Kantori, der får følgeskab af Trinitatis Barokensemble med messingblæsere, strygere, lut og orgel.

Her vil man opleve at blive totalt omsluttet af den skønneste kormusik, når sangere, solister og musikere optræder overalt i domkirken – i højkor og sideskibe, på kortrappe og balkoner.

Det bliver med venetiansk inspireret musik med flerkorsmusik af Gabrieli og Monteverdi, Allegris kendte »Miserere mei« for kor og fire solister samt Tallis’ fantastiske korværk for 40 stemmer, »Spem in alium«.

Store korværker veksler med soli sunget af de fire solister, og hele koncerten slutter med et stort jubeludbrud i Praetorius’ »In dulci jubilo«.

Dirigent er kirkens organist og kantor Søren Christian Vestergaard. 

Program:

Giovanni Gabrieli (ca. 1555-1612):
Plaudite

Tarquino Merula (1594/95-1665)
Canzonetta Spirituale

Claudio Monteverdi (1567-1643):
Ave Maris Stella

Heinrich Schütz (1585-1672):
Surrexit pastor bonus og Fili mi Absalon

Gregorio Allegri (1582-1652):
Miserere mei

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Herr, wenn Ich nur dich hab’

Lodovico Grossi da Viadana (1560-1627):
La Mantovana

Thomas Tallis (1505-1585):
Spem in alium (for 40 stemmer)

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Let the Bright Seraphim

Michael Praetorius (1571-1621):
Nun lob, mein Seel, den Herren
In dulci jubilo

Trinitatis Kantori:

Kammerkoret Trinitatis Kantori er et selvstændigt koncertkor med fast tilknytning til Christian IV’s gamle barokkirke, Trinitatis Kirke, der ligger i umiddelbar forbindelse med Rundetaarn i København.

Kantoriet afholder især koncerter i Trinitatis Kirke og i Rundetaarns smukke bibliotekssal, men også andre steder i både ind- og udland. Koret har deltaget i korfestivaler i Tjekkiet, Italien og Letland og været på turnéer i Tyskland, England og Japan.

Kantoriet har indspillet i alt 10 cd’e med både ny og gammel dansk kirkemusik og danske sange. Hertil kirkelig og verdslig musik af Brahms, Monteverdi og Bach.

Trinitatis Barokensemble er en gruppe professionelle musikere, som hører til omkring Trinitatis Kirke. Ved festivalkoncerten består besætningen af Merete Steffensen og Emily Fowler, violin, Kjeld Steffensen, cello, Lars Baunkilde violone, Frederik Bock, lut, Justin Bland, trompet, Lars Hastrup, Ian Price og Thomas Dahlkvist, trombone, Philip Schmidt-Madsen og Søren Christian Vestergaard, orgel.

Solisterne:
Solisterne er alle fra øverste hylde:
Christine Nonbo Andersen – sopran –  er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2014 og er fastansat i DR Vokalensemblet og siden 2014 medlem af vokalensemblet Musica Ficta.
Rikke Lender – alt – er uddannnet på Vestjysk Musikkonservatorium og også ansat i DR Vokalensemblet, ligesom hun i en årrække var medlem af vokalensemblet Ars Nova.
Rasmus Gravers Nielsen – tenor – er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han er solist ved landets førende barokorkestre og fast medlem af DR VokalEnsemblet og DR KoncertKoret.
Rasmus Kure Thomsen – bas – er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er fast medlem af DR KoncertKoret og vokalensemblet Musica Ficta. Rasmus er hyppigt anvendt som kantate- og oratoriesolist og har som sådan  arbejdet med bl.a. Concerto Copenhagen og Storstrøms Kammerensemble.

Dirigenten Søren Christian Vestergaard:
Kantoriets nuværende dirigent og kunstneriske leder Søren Christian Vestergaard har været organist i Trinitatis Kirke siden 2007 og har været med til at udvide og udvikle kirkens musikalske aktiviteter, bl.a. med større vægt på kormusik ved kirkens højtider og kantategudstjenester. Også før han overtog dirigentposten, havde Søren Christian et omfattende musikalsk samarbejde med Trinitatis Kantori, og han har akkompagneret koret under adskillige koncerter, indspillet CD’er, og deltaget på korets turnéer.  

Søren Christian Vestergaard er uddannet i 1993 med Kirkemusikalsk Diplomeksamen på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg som elev af Sven Ingvart Mikkelsen og har studeret korledelse hos Søren K. Hansen.