Himmelsk musik med surround sound ved Trinitatis Kantori, orkester, orgel og solister

20
/ Maj
Fredag
2022

Himmelsk musik med surround sound ved Trinitatis Kantori, orkester, orgel og solister

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
19:30
Price
150 kr. / u. 25 år 75 kr.

Festivalens åbningskoncert er lagt i hænderne på et af Danmarks mest markante kirkekor, Trinitatis Kantori, København, med barokorkester af strygere, basuner, trompet, lut, cembalo og orgelsolister.

Her vil man opleve at blive totalt omsluttet af den skønneste kormusik, når sangere, solister og musikere optræder fra alle steder i domkirken – fra højkor, kortrappe, sideskibe og balkoner.

Det bliver med venetiansk inspireret musik fra guldalderen med flerkorsmusik af Gabrieli og Monteverdi. Man vil kunne høre Allegris kendte »Miserere« for kor og 4 solister, og Tallis’ fantastiske korværk for 40 stemmer »Spem in alium«. Store korværker veksler med soli sunget af de fire solister. Hele koncerten slutter med et stort jubeludbrud i Praetorius’ »In dulci jubilo«.

Dirigent er kirkens organist og kantor Søren Christian Vestergaard. 

Program:
Giovanni Gabrieli: Plaudite
Heinrich Schütz: Surrexit pastor bonus
Claudio Monteverdi: Ave maris stella
Gregorio Allegri: Miserere
Ludovico Grossi da Viadana: la Mantovana for blæsere og orgel
Thomas Tallis: Spem in alium (for 40 stemmer)
Michael Praetorius: In dulci jubilo

Trinitatis Kantori:
Kammerkoret Trinitatis Kantori er et selvstændigt koncertkor med fast tilknytning til Christian IV’s gamle barokkirke, Trinitatis Kirke. Kantoriet blev stiftet i 1993 af dirigenten Per Enevold på opfordring af kirkens organist Inge Bønnerup. Siden 2013 har Søren Christian Vestergaard stået i spidsen for koret.

Kantoriet afholder især koncerter i Trinitatis Kirke og i Rundetårns smukke bibliotekssal, men også andre steder i både ind- og udland. Flere koncerter er blevet sendt af Danmarks Radio, senest Monteverdis Mariavesper i november 2015. Koret har deltaget i korfestivaler i Tjekkiet, Italien og Letland og været på turnéer i Tyskland, England og Japan. 

Ud over et righoldigt à capella-repertoire og værker for kor og orgel har Kantoriet opført en række af Bachs kantater samt nogle af musikhistoriens fineste og største korværker: Bachs Juleora¬torium, h-mol Messe, Matthæuspassion og Johannespassion, Monteverdis Mariavesper, Brahms’ Ein deutsches Requiem og Mozarts, Faurés og Verdis Requier – altsammen i samarbejde med professionelle solister og musikere. 

Herudover har Kantoriet indspillet i alt 10 cd’er, spændende fra både  ny og gammel dansk kirkemusik og danske sange over kirkelig og verdslig musik af Brahms til Monteverdis Mariavesper og Bachs Juleoratorium.

Solisterne:
Solisterne er alle fra øverste hylde:
Christine Nonbo Andersen – sopran –  er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2014 og er fastansat i DR Vokalensemblet og siden 2014 medlem af vokalensemblet Musica Ficta.
Rikke Lender – alt – er uddannnet på Vestjysk Musikkonservatorium og også ansat i DR Vokalensemblet, ligesom hun i en årrække var medlem af vokalensemblet Ars Nova.
Rasmus Gravers Nielsen – tenor – er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han er solist ved landets førende barokorkestre og fast medlem af DR VokalEnsemblet og DR KoncertKoret.
Rasmus Kure Thomsen – bas – er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er fast medlem af DR KoncertKoret og vokalensemblet Musica Ficta. Rasmus er hyppigt anvendt som kantate- og oratoriesolist og har som sådan  arbejdet med bl.a. Concerto Copenhagen og Storstrøms Kammerensemble.

Dirigenten Søren Christian Vestergaard:
Kantoriets nuværende dirigent og kunstneriske leder Søren Christian Vestergaard har været organist i Trinitatis Kirke siden 2007 og har været med til at udvide og udvikle kirkens musikalske aktiviteter, bl.a. med større vægt på kormusik ved kirkens højtider og kantategudstjenester. Også før han overtog dirigentposten, havde Søren Christian et omfattende musikalsk samarbejde med Trinitatis Kantori, og han har akkompagneret koret under adskillige koncerter, indspillet CD’er, og deltaget på korets turnéer.  

Søren Christian Vestergaard er uddannet i 1993 med Kirkemusikalsk Diplomeksamen på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg som elev af Sven Ingvart Mikkelsen og har studeret korledelse hos Søren K. Hansen.