Tenorsanger Morten Andersen Krogh og organist Karin Antonsen

11
/ Apr
Onsdag
2018

Tenorsanger Morten Andersen Krogh og organist Karin Antonsen

Location
Gamle Skolevej 9A, 8832 Skals
Venue
Skals Kirke
Time
19:00
Price
FRI ENTRÉ

Organist ved Skals Kirke Karin Antonsen har sammen med tenorsanger Morten Andersen Krogh sammensat denne koncert som et dobbeltprogram, hvor første afdeling har et klassisk tilsnit med sang og orgelspil med musik af J.S. Bach, C. E. F. Weyse og Henry Purcell. Herefter griber Karin harmonkaen og akkompagnerer til sange af Sven Gyldmark »Er du dus med himlens fugle« og Kai Normann Andersen »Den allersidste dans«. Og mange flere kendte filmsange. 

Karin Bitsch Antonsen Organist og harmonikaspiller
Harmonikaen har fulgt Karin Antonsen, lige siden hun som barn lærte at spille håndtere den på ”Paulis Musikskole” i Horsens – ligesom hundredevis af andre børn og voksne gjorde dengang. Undervisningen foregik på store hold, alle ledet af den autodidakte tidligere festmusiker Pauli Pedersen, som selv fik lavet noder til tidens aktuelle hits. Som teenager spillede hun til folkedans i det lokale forsamlingshus.

Karin er i dag fast ansat som organist i Skals, og fast afløser i Ulbjerg, Lynderup og Låstrup kirker. Desuden vikarierer hun i hele oplandet, og i nogle af Viborgs kirker.  Hun er uddannet kirkemusiker med orgel og korledelse i 2011 fra Vestervig Kirkemusikskole. 

Karin er korleder for Skals Kirkes Voksenkor og ad hoc børnekor. Hun er desuden korleder for Korskolen og Børnekoret ved Viborg Domkirke. Sidste år begyndte hun som være fast akkompagnatør for Kulturrøddernes Kor fra Tjele.

   

Morten Andersen Krogh
Danske sange og romancer er Morten Andersen Kroghs en stor ynder af, men også de tyske lieder samt det engelske repertoire fylder meget. Dertil kommer et stort kirkeligt repertoire, som han har glædet sit publikum med ved flere koncerter i kirker, sang- og musikforeninger, blandt andre Viborg Domkirke, Sorø Klosterkirke samt Nordjysk sangselskab og sang¬selskabet i Århus Societas Pro Musica. Af større solistiske opgaver kan nævnes Haydns ”Skabelsen” og Stainers ”The Crucifixion.”

I 2014 var Morten med i den store produktion af Puccinis Tosca, hvor han sang Spoletta. Denne opsætning blev til i et samarbejde mellem Aalborg Operafestival, Teater Nordkaft samt Egnsteatret Undergrunden. Tidligere har han turneret med En Opera (tidl. Det Nordjyske Operakompagni) og forestillingen ”Teaterdirektøren”, hvor han sang rollen som Teaterdirektøren.

Mortens erfaring som korsanger har også vokset sig stor. Han har siden gymnasietiden været en meget aktiv korsanger og sunget i adskillige sammenhænge. Det har også givet med en stor erfaring med indspilning af flere cd’er – både med a capella kor og kor og orkester. I øjeblikket har han fast plads i vokalensemblet vokalgruppen Concert Clemens og i 2011 fik han tilknytning til ensemblet ARTON, et projektorienteret ensemble, der har base i Tyskland med sangere fra det meste af Europa. Vokalensemblet Norenlyd havde han fast plads i fra 2009-2013. 

Morten er fast tilknyttet korarbejdet ved Viborg domkirke og indtil for nylig også Århus domkirke, og netop hans arbejde som stemmekonsulent har ført til workshops med kor som Coro Misto, Filharmonisk kor, Aalborg, samt kurser i DAM- og Kor72-regi. Han har også været tilknyttet både Den Jyske Sangskole, Herning og Sangkraft Nord, Aalborg i forbindelse med efteruddannelseskurser for musiklærere i folkeskolen.

Morten Andersen Krogh er diplomuddannet sanger hos Dorthe Steengaard fra Nordjysk Musikkonservatorium juni 2007. Han har desuden en bachelor i musikvidenskab fra Aalborg Universitet 2004.  Efter studiet har Morten fortsat sine sangstudier hos Kristian Sørensen, Leipzig og Tonny Landy, København.

Læs mere om Morten på hans hjemmeside: KLIK HER