»Transfiguration« – stærke følelser og transparent klang med Lund Vokalensemble

14
/ Mar
Søndag
2021

»Transfiguration« – stærke følelser og transparent klang med Lund Vokalensemble

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
16:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Lunds Vokalensemble er et blandet kor med ca. 30 sangere, og fælles for dem er mange års korerfaring, kærlighed til kormusik og en stærk vilje til at udtrykke følelser gennem musikken.

Koret har valgt, at temaet for koncerten er ”The transfiguration” – forklarelsen, oplysningen, opfattelsen, overgangen – Et inspirerende tema med stor spændvidde og anledning til de store følelser.

Sven Erik Bäck byder på en krævende, stram form, mens Cecilia McDowall langsomt lader solen stå op over horisonten og forvandle mørke til lys. Gösta Nyströms tre havvisioner spejler et hav i evig forandring. Sven-David Sandströms gribende fortolkning af Henry Purcells »Hear my Prayer« leder os gennem uro og angst og frem til stilhed og ro.

Det bliver en særlig oplevelse, når dette kon­certprogram synges netop på et tidspunkt, hvor foråret giver naturen nyt liv og den magiske forvandling sker lige for øjnene af os.

Siden starten af 1990 har koret arbejdet med et meget bredt repertoire, fra renæssancemusik til helt nyskrevne værker. Fokus har været på a cappella musik, men koret har også sunget på den store skala sammen med bl.a. Malmö Symfoniorkester.

Nysgerrigheden over for nutidig kormusik er korets signatur, og koret bestiller regelmæssigt nyskrevet musik, senest af Jacob Mühlrad, hvis komposition »Dreams« blev opført i foråret 2017.

Siden januar 2017 har Martin Arpåker været korets faste dirigent – et samarbejde som har vist sig at være meget vellykket. Den rene, transparente og homogene klang, som under den tidligere dirigent Ingemar Månsson blev et af korets kendetegn, er under Martins ledelse blevet yderligere udviklet, og udtrykket er blevet bredere.

 

Lunds Vokalensemble har udgivet otte CD’er, og koncertprogrammet bliver også indspillet. Indspilningerne ligger på Spotify og ITunes. Lydoptagelser fra koncerter kan findes på “Lunds Vokalensemble på Soundcloud”. KLIK HER

Hør og se Lunds Vokalensemble på Youtube KLIK HER

Hør Lunds Vokalensemble på soundcloud KLIK HER


Fotograf Kristina Strand Larsson