Orgelkoncert med Signe Ladehoff

18
/ Mar
Onsdag
2020

Orgelkoncert med Signe Ladehoff

Location
St. Sct. Mikkelsgade 12, Viborg
Venue
Sortebrødre Kirke
Time
17:00

KONCEREN ER AFLYST / UDSAT

 

Organist ved Sortebrødre Kirke siden 2017, Signe Buch Ladehoff, spiller orgelmusik med kontraster, drama og store følelser. Her kan opleves senromantisk musik af svenske Otto Olsson, koral-fantasi af tyske Dagmar Koptein og »Grande pièce symphonique« af franske Cesar Franck.

Otto Olsson (1879 -1964) var en svensk organist, komponist og professor ved Musikkonservatoriet i Stokholm. Otto Olsson levede nogenlunde samtidigt med Arnold Schönberg, og man kunne derfor forestille sig, at han skrev ”moderne” musik – men romantikken varede længe i Sverige, og således er Præludium og fuga i cis-mol et udtryksfuldt, senromantisk værk, skrevet i 1910. Otto Olssons musikalske forbilleder var Cesar Franck, Alexandre Guilmant og Frantz Liszt.

Dagmar Koptein (f. 1957) er en tysk organist og komponist, som selv beskriver sin musik som ”ikke helt atonal og heller ikke helt harmonisk”. Hendes musik er en sammenfletning af Olivier Messiaens modi, Jean Alains harmonik – og hendes egne ideer. I hendes fantasi over salmen ”Ach wie flüchtig, ach wie nichtig” blandes fragmenter af salmemelodien med et dystert ”Toten-Tanz”-tema. I slutningen af koralfantasien stiger intensiteten gradvist frem mod en meget brat afslutning.

Cesar Franck (1822 – 1890) er en af de helt store og uomgængelige komponister, når det drejer sig om orgelmusik. ”Grand pièce symphonique” er skrevet som ét, langt værk, men det er opdelt i mange, mindre sektioner, hvor en perlerække af smukke temaer skiftevist præsenteres, udvikles og tages op igen. Stykket begynder i fis-mol og slutter med en triumferende finale i Fis-dur.

Signe Buch Ladehoff:
Siden 2017 organist ved Sortebrødre Kirke, Viborg. Har tidligere været ansat som organist ved blandt andet Brabrand Kirke, Aarhus, og Houlkær Kirke, Viborg. Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det jyske Musikkonservatorium (2002) og efter studier hos Hans Fagius debut fra Det kgl. danske Musikkonservatorium (2005). Signe er desuden læreruddannet og har været lærer på folke-, fri- og produktionsskoler samt arbejdet som balletrepetitør ved Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro.

Program:
Otto Olsson (1879 -1964):
Præludium og fuga i cis-mol (op. 39)

Dagmar Koptein (1957- ):
Ach wie flüchtig, ach wie nichtig

Cesar Franck (11822-1890):
Grande pièce symphonique (op. 17)