Orgelkoncert med Signe Buch Ladehoff

25
/ Maj
Onsdag
2022

Orgelkoncert med Signe Buch Ladehoff

Location
St. Sct. Mikkelsgade 12, Viborg
Venue
Sortebrødre Kirke
Time
17:00

Organist ved Sortebrødre Kirke, Signe Ladehoff, spiller »Introduktion og Passacaglia« af den norske komponist Arild Sandvold og »Suite op. 5« af den franske komponist Maurice Duruflé.

Selv om Sandvold og Duruflé begge var organister og levede nogenlunde samtidigt, er deres orgelværker meget forskellige.

Sandvold var domorganist i Oslo i mere end 30 år. Han havde studeret i Tyskland og var meget inspireret af Max Regers senromantiske tonesprog, hvilket kan høres i dette orgelværk, som er skrevet i 1927.

Duruflés værk er skrevet i 1932, men musikken klinger både mere ”moderne” og umiskendeligt fransk, især i de første to satser kan man høre spor af Debussys harmonik.

Begge værker er både udtryksfulde og virtuose, og begge komponister formår at udnytte alle orglets tangenter, piber og klanglige muligheder.

Program:
Arild Sandvold (1895 – 1984):
Introduktion og Passacaglia

Maurice Duruflé (1902 -1986):
Suite op. 5

Signe Buch Ladehoff:
Siden 2017 organist ved Sortebrødre Kirke, Viborg. Har tidligere været ansat som organist ved blandt andet Brabrand Kirke, Aarhus, og Houlkær Kirke, Viborg. Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det jyske Musikkonservatorium (2002) og efter studier hos Hans Fagius debut fra Det kgl. danske Musikkonservatorium (2005). Signe er desuden læreruddannet og har været lærer på folke-, fri- og produktionsskoler samt arbejdet som balletrepetitør ved Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro.