Domorganist Morten Ladehoff spiller Krebs og Bach

11
/ Mar
Torsdag
2021

Domorganist Morten Ladehoff spiller Krebs og Bach

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
17:00

Viborgs nye domorganist Morten Ladehoff præsenterer ved denne koncert en af Bachs elever, Johann Ludwig Krebs, som var organist og komponist og havde sit virke i det centrale Tyskland. Til trods for at han var én af Bachs mest talentfulde elever – han blev af Bach kaldt “der einzige Krebs in meinem Bache” – opnåede hans musik først en vis anerkendelse og udbredelse i løbet af 1900-tallet.

Genremæssigt er Krebs en overgangsfigur mellem barok og klassik – man hører i hans musik tydelig inspiration fra Bach og til tider nærmer det sig plagiat. Men samtidig rummer musikken træk fra den galante stil, som kendetegner klassikkens musik, og denne sammenblanding resulterer i et ret interessant og særegent æstetisk udtryk.

Program:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):
»Præludium og fuga i D-dur« (BWV 532)   
»Triosonate i Es-dur« (BWV 525)

Johann Ludwig Krebs (1713-1780)
»Ach Herr mich armen Sünder« (KrebsWV 514)
»Toccata og fuga i a-mol« (KrebsWV 411)

 

Morten Ladehoff (f. 1978)

I 2020 blev Morten Ladehoff udnævnt til domorganist ved Viborg Domkirke efter en årrække som organist i Skive Kirke.

Han har desuden afholdt koncerter i ind- og udland, medvirket i radio- og tv-transmissioner samt indspillet CD’er. Siden 2008 har han været tilknyttet som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Morten Ladehoff er desuden diplomuddannet komponist, og i 2006 vandt han Holmboe Komponistkonkurrencen, han var finalist ved den internationale orgelkonkurrence i Odense 2011, finalist og prismodtager ved den internationale orgelkonkurrence i Heidelberg 2011 og finalist ved den international improvisationskonkurrence i Haarlem 2014.

Han har som organist har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Olivier Latry, Gillian Weir, Guy Bovet, Wolfgang Zerer og Michel Chapuis.