Domorganist Morten Ladehoff italiensk musik

27
/ Maj
Fredag
2022

Domorganist Morten Ladehoff italiensk musik

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
16:00
Price
Fri entré

Domorganist Morten Ladehoff spiller et program med musik fra Italien. Liflig barokmusik af Vivaldi stilles op mod mere udfordrende klange fra det 20. århundrede.

De to værker af Vivaldi er begge transskriptioner. »D-mol koncerten« er oprindeligt skrevet som en koncert for to violiner og strygere og siden omarbejdet til orgel af J.S. Bach. Triosonaten, som er et variationsværk over melodien »La Follia«, kan her høres i en bearbejdelse af Morten Ladehoff.

Luciano Berios »Fa-Si« er efterhånden blevet en moderne klassiker i orgelrepertoiret. Ligesom med Berios række af solo-instrumentalværker (de såkaldte Sequenza’er) er dette værk komponeret over én bestemt idé, der udfoldes gennem værket. Her er det de to toner F og G, der som en slags drone er gennemgående i hele værket, hvor motiver og klange opstår og udvikler sig i bølgende, organiske forløb. Franco Donatonis værk »Feria« (dansk førsteopførelse) er karakteristisk for Donatonis energiske og virtuose stil.

Program:
Franco Donatoni (1927-2000):
Feria II (1992) – dansk førsteopførelse

Antonio Vivaldi (1678-1741):
Koncert i d-mol (transskriberet af J.S. Bach)

Luciano Berio (1925-2003):
Fa-Si (1975)

Antonio Vivaldi
La Follia (transskriberet af M. Ladehoff)

Morten Ladehoff (f. 1978)

I 2020 blev Morten Ladehoff udnævnt til domorganist ved Viborg Domkirke efter en årrække som organist i Skive Kirke.

Han har desuden afholdt koncerter i ind- og udland, medvirket i radio- og tv-transmissioner samt indspillet CD’er. Siden 2008 har han været tilknyttet som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Morten Ladehoff er desuden diplomuddannet komponist, og i 2006 vandt han Holmboe Komponistkonkurrencen, han var finalist ved den internationale orgelkonkurrence i Odense 2011, finalist og prismodtager ved den internationale orgelkonkurrence i Heidelberg 2011 og finalist ved den international improvisationskonkurrence i Haarlem 2014.

Han har som organist har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Olivier Latry, Gillian Weir, Guy Bovet, Wolfgang Zerer og Michel Chapuis.