Domorganist Morten Ladehoff spiller Krebs og Bach

20 Maj 2022 Fredag
-
29 Maj 2022 Søndag

Domorganist Morten Ladehoff spiller Krebs og Bach

Location
Sct. Mogens Gade 4, Viborg
Venue
Viborg Domkirke

Viborgs nye domorganist Morten Ladehoff præsenterer ved denne koncert en af Bachs elever, Johann Ludwig Krebs, som var organist og komponist og havde sit virke i det centrale Tyskland. Til trods for at han var én af Bachs mest talentfulde elever – han blev af Bach kaldt “der einzige Krebs in meinem Bache” – opnåede hans musik først en vis anerkendelse og udbredelse i løbet af 1900-tallet.

Genremæssigt er Krebs en overgangsfigur mellem barok og klassik – man hører i hans musik tydelig inspiration fra Bach og til tider nærmer det sig plagiat. Men samtidig rummer musikken træk fra den galante stil, som kendetegner klassikkens musik, og denne sammenblanding resulterer i et ret interessant og særegent æstetisk udtryk.

Program:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):
»Præludium og fuga i D-dur« (BWV 532)   
»Triosonate i Es-dur« (BWV 525)

Johann Ludwig Krebs (1713-1780)
»Ach Herr mich armen Sünder« (KrebsWV 514)
»Toccata og fuga i a-mol« (KrebsWV 411)

 

Morten Ladehoff (f. 1978)

I 2020 blev Morten Ladehoff udnævnt til domorganist ved Viborg Domkirke efter en årrække som organist i Skive Kirke.

Han har desuden afholdt koncerter i ind- og udland, medvirket i radio- og tv-transmissioner samt indspillet CD’er. Siden 2008 har han været tilknyttet som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Morten Ladehoff er desuden diplomuddannet komponist, og i 2006 vandt han Holmboe Komponistkonkurrencen, han var finalist ved den internationale orgelkonkurrence i Odense 2011, finalist og prismodtager ved den internationale orgelkonkurrence i Heidelberg 2011 og finalist ved den international improvisationskonkurrence i Haarlem 2014.

Han har som organist har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Olivier Latry, Gillian Weir, Guy Bovet, Wolfgang Zerer og Michel Chapuis.