J.S. Bach, C.P.E. Bach og Erling D. Bjerno med domorganist i Vibeke Vanggaard

16
/ Apr
Mandag
2018

J.S. Bach, C.P.E. Bach og Erling D. Bjerno med domorganist i Vibeke Vanggaard

Location
Viborg
Venue
Søndermarkskirken
Time
19:30
Price
Fri entré

Ved denne festival-koncert kan domorganist i Maribo, Vibeke Vanggaard opleves i Søndermarkskirken, hvor orgelet er placeret midt i kirken, så publikum både kan se og høre hende spille værker af tre store mestre, J.S. Bach, C.P.E. Bach og Erling D. Bjerno.

Før Vibeke Vanggaard i 2017 blev domorganist i Maribo Domkirke, var hun var organist i Nordstevns og Strøby kirker, og her gav præsten hende æren for, at kirkerne altid var fyldte. Ved festivalen kan hun opleves i Søndermarkskirken, hvor orgelet er placeret midt i kirken, så publikum både kan se og høre organistens spil.

Vibeke Vanggaard er er født i 1972 i Nordjylland hvor hun som 14 årig fik sit første organistembede. Tre år senere blev hun optaget på musikkonservatoriet i København hvor hun gennemførte sin kandidatuddannelse samt overbygning i solistklassen, hvorfra hun debuterede fra Vor Frelsers Kirke i København i 2000. Som lærere havde hun Hans Fagius og Bine Bryndorf.

Vibeke har yderligere studeret et år i Fankrig hos Susan Landale og har deltaget i adskillige mesterkurser hos Europas førende orgelprofessorer.
I januar 2017 blev Vibeke Vanggaard ansat som Domorganist i Maribo og er herudover hyppigt brugt som freelance orgelsolist i Danmark, Asien og Europa.

Program:

Johann Sebastian Bach:
Præludium i h-mol (BWV 544) og Triosonate i Es-Dur (BWV 525)

Erling D. Bjerno: Orgelsymfoni nr. 1, opus 152a

Carl Philip Emanuel Bach: Sonate i a-mol (wq 70)

Johann Sebastian Bach: Fuga i h-mol (BWV 544)