Lars Thodberg Bertelsen baryton, Henrik Husum obo og Ellen Poulsen orgel

08
/ Apr
Søndag
2018

Lars Thodberg Bertelsen baryton, Henrik Husum obo og Ellen Poulsen orgel

Location
Vrouevej 5, 7800 Skive
Venue
Vroue Kirke
Time
19:30
Price
FRI ENTRÉ

Organist i Vroue Kirke, Ellen Poulsen har inviteret barytonsanger Lars Thodberg Bertelsen og oboist Henrik Husum til festivalkoncert i kirken.

Ellen Poulsen
Ellen Poulsen , der til daglig arbejder i Vroue kirke, har haft koncertvirksomhed som orgelsolist, akkompagnatør og kordirigent i Danmark, Tyskland og Israel. Lokalt vil mange kende hende for tyve år som organist i Egeris Kirke.

Ellen Poulsen har kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Kongelige danske Musikkonservatorium i 1990 som elev af Grethe Krogh, Jens E. Kristensen, Hans Ole Thers og Bo Grønbech. Hun tog videregående studier i London 1990- 92 hos David Sanger og Margaret Phillips og var samtidig organist ved Den Danske Kirke i London og leder af kirkens kor. Desuden også assisterende organist ved Sct. Lukes Church i Hampstead og medlem af Whitehall Choir.

I årene 2005-2007 tog hun efteruddannelse i organistpraktiske fag i Vestervig og efteruddannelse i børnekor hos Lone Gislinge, Esbjerg. Sommeren 2017 blev hun færdiguddannet som lærer med linjefag i musik, matematik og engelsk.

Ellen Poulsen har haft flere organistansættelser: Hjembæk Kirke 1978-82, Jyderup og Holmstrup Kirker 1982-89, Skt. Nicolai Kirke, Holbæk, kst. 1990, Den Danske Kirke, London, 1990-92, Egeris Kirke, Skive, 1992-2012. Har været løst tilknyttet organist i Fly og Vridsted kirker fra 2012 og fra november 2017 fast organist i Vroue og Sdr. Resen Kirker.

 

Lars Thodberg Bertelsen
Lars Thodberg Bertelsen har gennem en årrække sunget i adskillige hovedroller på bl.a. Den Jyske Opera.

Indenfor den danske sang og den tyske Lied har Lars Thodberg Bertelsen gjort sig særlig bemærket. Han har blandt flere priser modtaget den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris.

Lars Th. Bertelsen har nu medvirket på mere end 25 CD – indspilninger. Bla. udkom i 2008 Sange og romancer af Otto Mortensen, akkompagneret af Tove Lønskov. cd-en har modtaget meget fine anmeldelser. I 2014 udkommer cd med sange af Fine Henriques.

Foruden en omfattende koncertvirksomhed i hele landet er Lars Th. Bertelsen ansat som docent i sang ved Det jyske Musikkonservatorium.

Pressen skriver bla.: 
Lars Thodberg Bertelsen forstår at lytte til en tekst. Stemmen er rig på glans, glød og nuancer i frit strømmende kontinuitet. Det blev i aftes underbygget ved hans tivoli-koncert. Ord og klang var ét. Det var meget smukt og bevægende. (Jan Jacoby, Politiken)
Dybt bevægende CD med sange af komponisten Otto Mortensen udført af Lars Th. Bertelsen. Udførelsen er i top. (Mogens Wenzel Andreassen, HIGHfidelity, august 2008)

Se klip fra YouTube KLIK HER (I himmelen, Årh. domkirke) 
og
KLIK HER (Du danske sommer)

  

Henrik Husum – en blæksprutte på obo
Henrik Husum er uddannet på konservatoriet i København, med obo som hovedinstrument. Han spiller orkester- og kammermusik og har solistopgaver – ligesom denne aften i Vroue Kirke.

Han var i en lang årrække ansat i Det Jyske Ensemble, og er i dag fast medlem af Århus Bach-Selskab samt Århus Sinfonietta – to orkestre, der spiller musik fra 1600-tallet og op til den helt spritnye musik, skrevet her og nu.

Henrik Husum er endvidere uddannet organist, og han er ansat i Skejby-Lisbjerg Kirker.