Stille eksplosioner – spritnye jazz-salmer med Mads Granum Kvintet

24
/ Maj
Tirsdag
2022

Stille eksplosioner – spritnye jazz-salmer med Mads Granum Kvintet

Location
Odshøjvej 7A, Viborg
Venue
Houlkær Kirke
Time
19:30
Price
50 kr. / u. 25 år 25 kr.

Stille eksplosioner.
Jazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til albummet »Stille eksplosioner«, som bliver lanceret i november 2021 og i mindre bidder offentliggjort på Youtube. Nu kan jazzsalmerne opleves live ved koncerten i Houlkær Kirke.

De sidste par år er for Mads Granum bl.a. gået med at komponere og arrangere albumets 10 nye melodier til tekster af Ida Auken, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal, Christiane Gammetoft-Hansen, m.fl.  Før sommerferien var kvintetten i studiet for at indspille. Og denne gang har de haft stjerne-cellisten Julie Tandrup Kock med.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker – sidste gang i 2017 med albummet »Med Favnen Fuld Af Kærlighed«. Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre. Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker, hvor anmeldelserne er entydige: ”Aldeles levende og elegant”, skriver Berlingske. ”Det syder og swinger” og ”Fremragende udført” lyder det fra organisterne i henholdsvis Organist.org og Organistbladet.

Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmester-job for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet. I 2019 gav han koncert i Rusland tæt ved Uralbjergene til verdens eneste Jazz and pipeorgan Festival.

Mads Granum Kvintet
Regitze Glenthøj – vokal
Mads Hansen – saxofon
Mads Granum – piano
Thomas Ovesen – kontrabas
Ricco Victor – trommer og percussion
Cello: Julie Tandrup Kock

Hør Iben Krogsdals »Nu taler universet i stille eksplosioner fra albumet»Stille eksplosioner« HER