Stille eksplosioner – spritnye jazz-salmer med Mads Granum Kvintet

24
/ Maj
Tirsdag
2022

Stille eksplosioner – spritnye jazz-salmer med Mads Granum Kvintet

Location
Odshøjvej 7A, Viborg
Venue
Houlkær Kirke
Time
19:30
Price
50 kr. / u. 25 år 25 kr.

Stille eksplosioner.

Jazzpianist Mads Granum har de sidste par år komponeret og arrangeret ti nye jazzsalmer – udgivet på albummet »Stille eks­plosioner«, som blev lanceret i november 2021 og i mindre bidder offentliggjort på YouTube. Nu kan jazzsalmerne opleves live ved koncerten i Houlkær Kirke.

Her er tekster af Ida Auken, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen m.fl.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer gennem flere år opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har med sin kvintet blandt andet turneret med jazz-salmerne »Med favnen fuld af kærlighed«.

Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre med flere hundrede koncerter i danske og udenlandske kirker, hvor anmeldelserne er entydige: ”Aldeles levende og elegant”, skriver Berlingske. ”Det syder og swinger” og ”Fremragende udført” lyder det fra organisterne i henholdsvis Organist.org og Organistbladet.

Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmester-job for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet.

Mads Granum Kvintet
Regitze Glenthøj – vokal
Mads Hansen – saxofon
Mads Granum – piano
Jesper Bodilsen – kontrabas
Ricco Victor – trommer og percussion

Hør Iben Krogsdals »Nu taler universet i stille eksplosioner fra albumet» Stille eksplosioner« HER