Midtjysk Kammerkor, Viborg Kammerkor, orkester og solister

09
/ Apr
Lørdag
2016

Midtjysk Kammerkor, Viborg Kammerkor, orkester og solister

Location
Odshøjvej 7 A, 8800 Viborg
Venue
Houlkær Kirke, Viborg
Time
19:30
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

»FRANSK KONCERT«

Søren Birch dirigerer kor, solister og orkester gennem et sandt fransk udstyrsstykke med Gabriel Faurés »Requiem« i centrum. Dette requiem i syv afdelinger kan bedst beskrives som et destillat af alle de smukke melodier, Fauré overhovedet har komponeret.

Søren Birch er dirigent og komponist af især sange og korværker, og han er docent i kor- og ensembleledelse ved konservatorierne i Aarhus og Esbjerg.

Koncerten introduceres af P2-vært Klaus Møller-Jørgensen

Dørene åbnes kl. 19:00.

 

Medvirkende

Charlotte Hjørringgaard Larsen, sopran
Daniel Waade, baryton

Charlotte Højlund Simonsen, Mathias Jensen, horn
Uffe Munkgaard, fagot
Joost Schelling, harpe
Tue Waaben Lautrup, Sergei Tsoy, violin og bratsch
Marius Ungureanu, Mette Sørig Thomsen, bratsch
Muriel Cellier, Ian Phillis, cello
Ole Ulvedal, bas
Maja Simonsen, orgel
Viborg Kammerkor
Midtjysk Kammerkor

 

Program

Gabriel Fauré (1845 – 1924):
»Pavane, opus 50«
arr.: Søren Birch
»Cantique de Jean Racine, opus 11«
arr. for orkester: John Rutter

César Franck (1822 – 1890):
»Panis Angelicus« fra opus 12
arr.: Wolfgang Hochstein
»Ave Maria«
arr. for orkester: Søren Birch

Gabriel Fauré:
»Requiem, opus 48«
       Introitus og Kyrie
       Offertorium
       Sanctus
       Pie Jesu
       Agnus Dei
       Libera me
       In paradisum

 

Soeren-r100 lille program

Dirigenten Søren Birch

Søren Birch er en anerkendt orkester- og kordirigent og komponist. Han er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det jyske Musikkonservatorium, hvor han også underviste i en årrække, og han arbejder som docent i korledelse og ensembleledelse ved Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg og Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg.

Søren Birch er også dirigent for kammerkoret Coro Misto som han dannede i 1991, og han har dirigeret Danmarks Radios kammerkor og Det svenske Radiokor. Desuden har Søren Birch dirigeret Aalborg Symfoniorkester samt en række amatørorkestre. Han er en efterspurgt instruktør ved korstævner og kurser og har tilmed undervist på Musikhögskolan i Göteborg og Den Norske Musikkhøgskole i Oslo.

Ved siden af dirigentvirksomheden er Søren Birch aktiv som komponist og arrangør og har udgivet flere af sine korværker. Hans virke som komponist er meget tæt forbundet med hans virksomhed som kordirigent og musikformidler, og en stor del af hans produktion er korværker og arrangementer for kor. Desuden har han skrevet mange sange inden for forskellige genrer, spændende fra den enkle fællessang til mere krævende solosange. I 2005 vandt Søren Birch komponistkonkurrencen ved musikfestivalen Holmboe i Horsens med kompositionen ”Gør dig rede” for lige stemmer og orgel.

Læs mere om Søren Birch på hans hjemmside KLIK HER

 

Midtjysk Kammerkor 2 2000 pix

Midtjysk Kammerkor

Midtjysk Kammerkor blev grundlagt i 2011 af Søren Birch, og allerede ved deres første optræden var det tydeligt, at koret gerne ville opnå en høj kvalitet inden for den klassiske kortradition. Koret består af 22 rutinerede sangere – heraf flere korledere fra lokale kirker i Viborg.

Læs mere om Midtjysk kammerkor: KLIK HER

 

Viborg Kammerkor 1 lille

Viborg Kammerkor

Viborg Kammerkor er et kor for ambitiøse amatørsangere og hører under Viborg Musikskole. Koret blev stiftet i 1943 af den ungarsk fødte musikpædagog Klari Fredborg og er i dag ledet af den 34-årige og erfarne korleder Maja Simonsen, som er organist og kantor ved Houlkær Kirke. Koret har medvirket i en del større koncerter og afholder hvert år forårs- og julekoncerter med danske og udenlandske sange og salmer.

Læs mere om Viborg Kammerkor: KLIK HER