Transfiguration – med Lunds Vokalensemble

28
/ Maj
Lørdag
2022

Transfiguration – med Lunds Vokalensemble

Location
Koldingvej 79, Viborg
Venue
Søndermarkskirken
Time
19:30
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Lunds Vokalensemble er et blandet kor med ca. 30 sangere, og fælles for dem er mange års korerfaring, kærlighed til kormusik og en stærk vilje til at udtrykke følelser gennem musikken.

Koret har valgt, at temaet for koncerten er ”The transfiguration” – forklarelsen, oplysningen, opfattelsen, overgangen – Et inspirerende tema med stor spændvidde og anledning til de store følelser.

Sven Erik Bäck byder på en krævende, stram form, mens Cecilia McDowall langsomt lader solen stå op over horisonten og forvandle mørke til lys. Gösta Nyströms tre havvisioner spejler et hav i evig forandring. Sven-David Sandströms gribende fortolkning af Henry Purcells »Hear my Prayer« leder os gennem uro og angst og frem til stilhed og ro.

Siden starten af 1990 har koret arbejdet med et meget bredt repertoire, fra renæssancemusik til helt nyskrevne værker. Fokus har været på a cappella musik, men koret har også sunget på den store skala sammen med bl.a. Malmö Symfoniorkester.

Nysgerrigheden over for nutidig kormusik er korets signatur, og koret bestiller regelmæssigt nyskrevet musik, senest af Jacob Mühlrad, hvis komposition »Dreams« blev opført i foråret 2017.

Siden januar 2017 har Martin Arpåker været korets faste dirigent – et samarbejde som har vist sig at være meget vellykket. Den rene, transparente og homogene klang, som under den tidligere dirigent Ingemar Månsson blev et af korets kendetegn, er under Martins ledelse blevet yderligere udviklet, og udtrykket er blevet bredere.

Program Transfiguration:

Dirigent Martin Arpåker

Tomás luis De Victoria
Regina Caeli 8st
Henry Purcell/S-D Sandström
Hear my prayer, O lord
Cecilia McDowall
O Oriens

Sven-Erik Bäck
The Transfiguration
Gabriella Gullin
Tyst är det rum
Linda Alexandersson
April och tystnad
Gösta Nystroem
Tre havsvisioner
      Havets hand
      Vid havet
      Havet
Jakob Mühlrad
Dreams
Will Todd
I Am Changed
Owain Park
Holy is the true light  

Lunds Vokalensemble har udgivet otte CD’er, og koncertprogrammet bliver også indspillet. Indspilningerne ligger på Spotify og ITunes. 

Hør og se Lunds Vokalensemble på Youtube KLIK HER

Hør Lunds Vokalensemble på soundcloud KLIK HER