Kirkelige og verdslige sange med Konservatoriets Pigekor, Esbjerg

21
/ Maj
Lørdag
2022

Kirkelige og verdslige sange med Konservatoriets Pigekor, Esbjerg

Location
Rughavevej 6, Viborg
Venue
Vestervang Kirke
Time
15:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Koncerten med Konservatoriets Pigekor Esbjerg byder ved denne koncert på dejlig og afvekslende musik med en stor spændvidde i tid og genrer. Koret synger både kirkelige og verdslige sange.

De kirkelige sange omfatter værker af J.G. Rheinberger, Maurice Duruflé, Sø­ren Møller og C.E.F. Weyse. De danske salmer og sange er af Niels V. Gade, Carl Nielsen, Søren Birch og Matti Borg, mens det verdslige repertoire er repræsenteret ved Michael Bojesen og Agnes Obel samt folkesange.

Konservatoriets Pigekor Esbjerg er etableret i 1983 og tæller ca. 50 piger i alderen 12-20 år. En gang ugentligt mødes pigerne til korprøve på konservatoriet og er her en del af stedets miljø. Det har medført forskelligartede og spændende samarbejder med studerende og lærere og virket både motiverende og stimulerende for korets udvikling.
Koret er ambitiøst og synger på et højt kunstnerisk niveau, hvilket er påskønnet med de meget flotte resultater, der er opnået ved adskillige internationale konkurrencer. Pigerne har desuden sunget koncerter i en lang række europæiske lande, USA, Canada, Syd-Korea, Kina, Uruguay, Vestafrika og Sydafrika. Dertil kommer medvirken i radio- og tv-udsendelser udgivelse af seks cd-indspilninger og medvirken på yderligere fem cd-udgivelser.

I foråret 2020 skal Pigekoret, i anledning af 100-året for ”genforeningen”, og i samarbejde med Treenighedskirkens Drengekor, solister samt Esbjerg Ensemble opføre et nyskrevet værk ”Grænselyst”.

Korets dirigent er Lone Gislinge. Hun er docent ved Vestjysk Musikkonservatorium, og underviser i fagene hørelære og børnekorledelse. Siden 1990 har hun desuden været dirigent for Treenighedskirkens Drengekor. Lone Gislinge er ofte instruktør ved korstævner samt ved kurser for korledere.

 


Lone Gislinge dirigerer koret

 

Hør pigekoret synge »Riverside« af Agnes Obel HER