Kirkelige og verdslige sange med Konservatoriets Pigekor, Esbjerg

21
/ Maj
Lørdag
2022

Kirkelige og verdslige sange med Konservatoriets Pigekor, Esbjerg

Location
Rughavevej 6, Viborg
Venue
Vestervang Kirke
Time
15:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Koncerten med Konservatoriets Pigekor Esbjerg byder på dejlig og afvekslende musik med stor spændvidde i tid og genrer.

De kirkelige sange omfatter værker af J.G. Rheinberger, Antonio Lotti, Felix Mendelssohn og Søren Møller. Det verdslige repertoire er af bl.a. Bob Chilcott, Knut Nystedt, John Rutter, Matti Borg samt folkesange.

Konservatoriets Pigekor Esbjerg er etableret i 1983 og tæller ca. 50 piger på 12-20 år fra Esbjerg og Fanø. Pigerne starter i 3. klasse i Spirekoret, herefter 2 år i Korskolen, og fra 6. klasse kan pigerne optages i koncertkoret, som holder korprøve på konservatoriet.

Det har medført forskelligartede og spændende samarbejder med studerende og lærere og virket både motiverende og stimulerende for korets udvikling.

Koret har fast samarbejde med det internationalt kendte Esbjerg Ensemble samt med Treenighedskirkens Drengekor, med hvem de opfører større værker.

Koret har deltaget i konkurrencer i både ind- og udland. Her har koret opnået meget fine resultater bl.a. ved World Choir Games i Sydafrika, hvor det opnåede en 1. og en 2. plads.

Koret er hvert år på koncertrejse og har således sunget koncerter i en lang række europæiske lande, USA, Canada, Syd Korea, Kina, Uruguay, Vestafrika og Sydafrika. Dertil kommer medvirken i radio- og tv-udsendelser samt udgivelse af en række cd-indspilninger.

Korets dirigent er Lone Gislinge. Hun er docent ved Vestjysk Musikkonservatorium, og underviser i fagene hørelære og børnekorledelse.

Siden 1990 har hun desuden været dirigent for Treenighedskirkens Drengekor. Lone Gislinge er ofte instruktør ved korstævner samt ved kurser for korledere.

 


Lone Gislinge dirigerer koret