Engelsk katedral-klang med Haderslev Drengekor

22
/ Apr
Søndag
2018

Engelsk katedral-klang med Haderslev Drengekor

Location
Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
15:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Festivalens brag af en afslutningskoncert er lagt i hænderne på det store Haderslev Drengekor, der dirrigeres af korets stifter, domorganist i Haderslev Henrik Skærbæk Jespersen akkompagneret af organist Kristian Lomholdt.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 65 sangere i alderen 9-61 år. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke, og har derudover et højt aktivitetsniveau med koncerter, oplevelser og turnéer.

En gang om året rejser koret til udlandet og har givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og England. Deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter er medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor.

Drengekoret har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie. I 2012 medvirkende koret ved den kongelige barnedåb af Danmarks Prinsesse Athena i Møgeltønder Kirke. I juni 2013 underholdt koret Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen med sang i forbindelse med det officielle besøg i Haderslev. Senest i efteråret 2016, da koret deltog i genåbningen af Slotskirken i Wittenberg.

Korets repertoire er den klassiske kirkemusik – a cappella, i samspil med orgel eller orkester.

Nytårsnat 2016 sang Haderslev Drengekor året i gang på DR1 ved den TV-transmitterede midnatsgudstjeneste, der blev sendt fra Haderslev Domkirke. I julen 2017 er koret inviteret til Holmens Kirke, København, for at synge ’kirkeministerens julekoncert’ – en koncert for bl.a. folketing og regering.

Haderslev Drengekor er stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i 2008, og hans vision er, at korets medlemmer i kraft af et stærkt fællesskab får gode musikalske og sociale oplevelser. Opførelser af Händels Messias og Faurés Requiem samt en række koncerter i europæiske domkirker og katedraler er blot nogle af de mange særlige oplevelser, der er ved at synge i Haderslev Drengekor. Koret har indspillet tre cd’er – senest en jule-cd, der udkom i efteråret 2016. Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver, i særskilte stemmegrupper og endvidere modtager drengene undervisning i solosang.

Program:
John Goss (1800-1880)
Praise, my soul, the king of heaven
Sats: Lindsay Gray

William Byrd (1540-1623)
Haec dies
Agnus Dei

Felix Mendelssohn (1809-1847)
Jauchzet dem Herrn alle Welt

Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901)
Præludium (fra Sonate nr. 8)

Traditional
Amazing grace
Sats: Philip Ledger

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Bist du bei mir

Edward Elgar (1857-1934)
Great ist he Lord (op. 67)                  

Thomas Tallis (ca. 1505–1585)
If ye love me

Edvard Grieg (1843-1907)
Hvad est du dog skjøn

Carl Nielsen (1865-1931)
Tunge, mørke natteskyer

Charles V. Stanford (1852-1924)
Magnificat & Nunc Dimittis i C-dur

 

Henrik Skærbæk Jespersen
Haderslev Drengekors stifter og leder er domorganist ved Haderslev Domkirke. Han er desuden kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Henrik Skærbæk Jespersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk diplomeksamen og overtog i 2011 embedet som domorganist i en alder af 31 år. Videregående studier i korledelse på Det Fynske Musikkonservatorium ved Alice Granum og studier i den engelske kortradition i Cambridge.

Henrik Skærbæk Jespersen er en særdeles aktiv kordirigent, der har dirigeret utallige kor og koncerter i ind- og udland og han er efterspurgt som instruktør ved kurser og stævner i hele landet.

Kristian Lumholdt
Koncertens akkompagnatør er Kristian Lumholdt, som har været organist ved Haderslev Domkirke siden 2010. Ud over det daglige arbejde med gudstjenestemusikken, har han særlig fokus på korakkompagnement, ensemblemusik og improvisation. Han er fast akkompagnatør for Haderslev Drengekor og har medvirket på alle korets cd-indspilninger. Han fungerer tillige som underviser ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Lumholdt er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Hans Fagius.

Oplev koret på YouTube, hvor de synger Mozarts Gloria fra Coronation Mass. KLIK HER

Oplev koret på YouTube, hvor de synger I Danmark er jeg født sammen med Michala Petri på blokfløjte. KLIK HER

Eller oplev en pragtfuld video, hvor syv af drengene fra koret spille på 12 forskellige orgler i 10 kirker i Haderslev Domprovsti KLIK HER

Læs mere på korets hjemmeside: KLIK HER