Den verdenskendte organist og komponist Naji Hakim fra Paris spiller egne værker

28
/ Maj
Lørdag
2022

Den verdenskendte organist og komponist Naji Hakim fra Paris spiller egne værker

Location
St. Sct. Mikkelsgade 12, Viborg
Venue
Sortebrødre Kirke
Time
15:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Naji Hakim er født i Beirut i 1955. Han bor i Paris, og hele verdens koncerthuse og kirker er hans arbejdsplads. Han er et af de helt store organist- og kompo­nistnavne.

Ved denne koncert på det fine Bruno Chris­tensen-orgel i Sortebrødre Kirke, spiller han udelukkende egne værker, der ofte er inspireret af danske salmemelodier. Han afslutter koncerten med improvisationer, som han er vidt berømt for.

Hakim studerede som ung hos orgelmesteren Jean Langlais og på Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Han har desuden diplom som orgellærer fra Trinity College of Music i London.

Han har vundet ti førstepriser ved internationale orgel- og kompositionskonkurrencer, og i 1991 blev han tildelt Prix André Caplet fra Académie des Beaux-Arts. I 2009 fik han Le Premier Prix du Concours de Musique Sacrée de la Cathédrale de Monaco. I 2007 tildelte Pave Benedikt XVI Naji Hakim ordenen Augustae crucis insigne pro Ecclesia et Pontifice, for særligt fremragende arbejde og iver til bedste for kirken og Paven.

Han var organist ved Basilique du Sacré-­Coeur i Paris fra 1985 til 1993, hvor han efterfulgte Olivier Messiaen ved Église de la Trinité. Han er lærer i musikanalyse på Conservatoire National de Boulogne-Billancourt, gæsteprofessor på Royal Academy of Music i London og medlem af Consociatio Internationalis Musicae Sacrae i Rom.

Program:
Naji Hakim:
Suite français
Cantilena
Esquisses persanes
Sindbad
O sacrum convivium
Trois danses basques
Improvisationer

Hjemmeside:
www.najihakim.com

Hakim’s Youtube kanal:
https://www.youtube.com/user/uyiai

Hakim improvisationer:

https://www.youtube.com/watch?v=aKaK2kSUW_U