Den verdenskendte organist og komponist Naji Hakim fra Paris spiller egne værker

28
/ Maj
Lørdag
2022

Den verdenskendte organist og komponist Naji Hakim fra Paris spiller egne værker

Location
St. Sct. Mikkelsgade 12, Viborg
Venue
Sortebrødre Kirke
Time
15:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Han er født i Libanon, bor i Paris og hele verden er hans arbejdsplads. Hakim er et af de helt store organist- og kompo­nistnavne med ti førstepriser ved internatio­na­le orgel- og komponistkonkurrencer og modtager af pavelig orden for særligt fremragende arbejde. Hans værker er oftest festlige og virtuose. Ved denne koncert, spiller han udelukkende egne værker, der iblandt er inspireret af danske salmemelodier. Han afslutter koncerten med improvisationer, som han er meget berømt for.

Naji Subhy Paul Irénée HAKIM
er født i Libanons hovedstad Beirut, 31. oktober 1955. Han studerede hos Jean Langlais og på Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris hos R. Boutry, J.-C. Henry, M. Bitsch, R. Falcinelli, J. Castérède og S. Nigg, hvor han blev tildelt syv førstepriser. Han har diplom som orgellærer fra Trinity College of Music i London, og har desuden eksamen fra École Nationale Supérieure des Télécommunications i Paris.

Han har vundet ti førstepriser ved internationale orgel- og kompositionskonkurrencer, og i 1991 blev han tildelt Prix André Caplet fra Académie des Beaux-Arts og i 2009 den Premier Prix du Concours de Musique Sacrée de la Cathédrale de Monaco. I 2007 tildelte Hans Hellighed, Pave Bendikt XVI, Naji Hakim ordenen Augustae crucis insigne pro Ecclesia et Pontifice, for særligt fremragende arbejde og iver til bedste for kirken og Paven.

Han var organist ved Basilique du Sacré-Coeur i Paris fra 1985 til 1993, hvor han efterfulgte Olivier Messiaen ved Église de la Trinité. Han er lærer i musikanalyse på Conservatoire National de Boulogne-Billancourt og gæsteprofessor på Royal Academy of Music i London, og han er medlem af Consociatio Internationalis Musicae Sacrae i Rom og Doctor honoris causa på University Saint-Esprit of Kaslik, Libanon.

Hans værker indeholder bl.a. instrumentalmusik (orgel, fløjte, fagot, horn, trompet, harpe, guitar, violin, klaver), symfonisk musik (Les Noces de l’Agneau, Hymne de l’Univers, Ouverture Libanaise, Påskeblomst, fem orgelkoncerter, en violinkoncert og en klaverkoncert), og vokalmusik (oratoriet Saul de Tarse, kantaten Phèdre, Magnificat og tre messer).

Naji Hakim er gift med Marie-Bernadette Dufourcet, organist, komponist og musikolog. De har to børn: Katia-Sofía, digter, pianist og musikolog, og Jean-Paul, advokat, pianist og komponist.

Hjemmeside:
www.najihakim.com

Hakim’s Youtube kanal:
https://www.youtube.com/user/uyiai

Hakim improvisationer:

https://www.youtube.com/watch?v=aKaK2kSUW_U