Det bedste af J.S. Bach med pianist/organist Zara Pirumian og violinisten Roberto Sarno

20
/ Apr
Fredag
2018

Det bedste af J.S. Bach med pianist/organist Zara Pirumian og violinisten Roberto Sarno

Location
Viborg
Venue
Asmild Kirke
Time
19:30
Price
Entré 100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Italienske og armenske rødder bliver forenet i denne Bach-koncert for solo violin og klaver/orgel i et af landets ældste kirker. Zara Pirumians spil, der karakteriseres som talende musik, ekspressivt så det slår gnister danner duo med Suzuki-eksperten Roberto Sarno.

Program:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fra II Partita for solo violin BWV:
      Sarabanda og Gigue
      Sonata for violin og cembalo i c-mol BWV 1017
      Toccata i e-mol BWV 914 for solo cembalo
      Sonata for violin og cembalo i f-mol BWV 1018

Zara Pirumian
”Det var talende musik, ekspressivt så det slog gnister, og atter malet med såvel brede som tynde pensler fra klangpaletten – en rigtig musikalsk lækkerbisken.”
Således har Bornholms Tidende skrevet om Zaras spil, mens andre har fremhævet, at hun som elev af den russiske ”skole” spiller teknisk brilliant og med stor klanglig skønhed.

Zara Pirumian er født i Yerevan i Armenien i 1968, i det daværende Sovjet, og kom til Danmark i 1996. Hun er født ind i en musikerfamilie og startede sin karriere som pianist i en alder af 12, da hun vandt førsteprisen ved en stor national konkurrence i sin hjemby i 1980. I 1987 modtog hun endnu en førstepris ved en stor international konkurrence i Kazan, Rusland.

Under studieårene på konservatoriet deltog hun i adskillige festivaler og konkurrencer. Før murens fald turnerede hun flittigt i de tidligere Sovjetrepublikker. Siden optrædener i Holland, Frankrig, Tyskland, Israel og Sverige.

Hun bestod solistklassen under professor Juri Hairapetian ved konservatoriet i Moskva med udmærkelse, og fungerede desuden som assistent for prof. R. Tandilian.
Blandt Zara Pirumians lærere har været A. Jolchian, J. Saphonova, samt J. Hairapetian og N. Schtarkmann, professorer ved musikkonservatoriet i Moskva. Sideløbende med soloklaver spiller hun en del kammermusik bl.a. med Randers Kammerorkester og Aarhus Symfoniorkester, ligesom hun siden 2001 undervist på MGK-linjen ved Aarhus Musikskole

1998 Diplom fra International Johann Sebastian Bach Competition, Tyskland
2001 Turne i Tyskland med cellisten Gundulla Guldenring
2003 ’Special Prize for Best Performance of a Modern Piece’, East Art Festival, Israel
2005 Ærespræmie ved Kreativ Kultur Kraft Festival, Sverige

Hør Zara spille Scriabin Etude op.42 No.5 KLIK HER

 

 

   

Roberto Sarno
er født i Bari, Italien i 1968 og begyndte violinundervisning som 8-årig. Han blev optaget på konservatoriet N. Piccinni i fødebyen Bari som 10-årig.

Han har gennem årene optrådt og videreuddannet sig i Europa, USA og Mellemøsten. Under sit ophold i USA turnerede han desuden et år med det berømte Broadway tangoshow Forever Tango, hvilket lagde grunden for hans kærlighed til tangomusikken.

Roberto Sarno spiller jævnligt som solist og i kammermusik-ensembler, både på almindelig romantisk violin såvel som barokviolin.

Han har boet i Danmark siden 1997 og har spillet med bl.a. Randers Kammerorkester samt Odense, Aalborg, Århus og Sønderjyllands Symfoniorkester. Derudover har han i 10 år haft sit eget tango-orkester El Boliche. Blandt hans optrædender er en verdenspremiere på Universitetet i Santiago de Compostela i 1989 med værker af Rogelio Groba samt pladeindspilninger for Classical Music. Roberto Sarno spiller på en violin bygget af Francois Pique, Paris 1796.

Han er færdiguddannet suzuki-lærer i hhv. USA og Danmark og er arrangør af den årlige Viborg Suzuki.sommerlejr. Derudover bliver han inviteret som underviser og foredragsholder ved suzukikurser og suzukikonferencer i Europa. 

Han underviser til daglig på Kulturskolerne i Viborg og Skanderborg og er dybt engageret i talentudvikling med den anerkendte suzuki-metode. Hans elever modtager adskillige priser og legater og bliver optaget med stor anerkendelse på konservatorier og akademier.

Hør Roberto spille Tchaikovsky: Chansons sans paroles KLIK HER