Danske og franske værker med Anne Mathiesen og Jens Ramsing på orgel og klaver

22
/ Maj
Søndag
2022

Danske og franske værker med Anne Mathiesen og Jens Ramsing på orgel og klaver

Location
Odshøjvej 7A, 8800 Viborg
Venue
Houlkær Kirke
Time
19:30
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Ved denne koncert opfører organist Anne Kirstine Mathiesen og pianist, organist og komponist Jens Ramsing værker for orgel og klaver. Programmet indeholder blandt andet interessante og smukke værker af Jens Ramsing selv og Marcel Dupré for denne klangligt virkelig spændende og ­krævende instrumentkombination.

Noget af det fine ved sammensætningen er de mange klanglige muligheder: Klaveret som solist med orglet som orkesterakkompagnement eller omvendt. Eller begge instrumenter som ligeværdige samtalepartnere. Endelig kan orgelet være som en klangsøjle med klaveret som percussion eller med harpeagtige brudte akkorder.

Anne Mathiesen er organist ved Sct. Nicolai Kirke i Køge og har desuden koncertvirksomhed som orgelsolist, akkompagnatør og kammermusiker over hele Europa. Hun har medvirket ved flere CD-indspilninger.

Jens Ramsing er organist ved Sct. Peders Kirke i Næstved og har en omfattende solistvirksomhed på både orgel og klaver med talrige koncerter i Danmark samt i en række europæiske lande.

Program:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
1. sats af Koncert nr.1 i d-mol, BWV 1052

Jens Ramsing (f. 1955):
3 Concert Pieces for piano and organ Uropførelse
Memory ’Den lyse dag forgangen er’ eller
’Jeg tiente mig udi Grevens Gaard’
Moments ‘Klokken slår, tiden går’
Moving

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Scherzo nr. 5 i fis-mol

Marcel Dupré (1886 – 1971)
Cortège et Litanie Op. 19, No. 2
Transskription: Anne Kirstine Mathiesen

Witold Lutosławski (1913-1994)
Variationer over et tema af Paganini

Anne Kirstine Mathiesen, organist

Anne Kirstine Mathiesen, organist ved Sct. Nicolai kirke, Køge  studerede orgel på det kgl. Danske Musikkonservatorium i København som elev af Professor Hans Fagius og Jesper Madsen. 

Hun tog kandidateksamen i 1993 og efter videre studier i solistklassen fik hun en anmelderrost solistdebut i 1995 i Helligåndskirken, Kbh.

Anne Kirstine har en omfattende koncertvirksomhed som orgelsolist, akkompagnatør og kammermusiker og hun har været ansat som organist ved Havdrup Kirke, Roskilde Stift, Københavns Domkirke og fra 1992 ved Sct. Nicolai kirke i Køge.

Hun har medvirket ved flere CD-indspilninger bl.a. Dansk Organist og Kantor Samfunds Nytårspublikation 1998 »DOKS«ologi samt en portrætudgivelse af Køge Kirkes orgler »Orglerne i Køge Kirke« 2004, »Klokker i orglet« fra 2011 værker med kendte klokketemaer fra verdensberømte katedraler. »Danser med Orglet« 2015 og »Danser med Orglet 2« i 2019 (4-hændigt orgel med organist Vibeke Astner)

Læs mere om Anne Kirstine Mathiesen KLIK HER

Jens Ramsing

Jens Ramsing er uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium med kandidateksamen 1980, herefter solistklasse med debutkoncert 1983, – samme år kandidat i musikpædagogik. Kirkemusikalsk kandidateksamen 1986. Videregående studier i Rom og Budapest. Legater fra Dronning Ingrids Romerske Fond, Gadefonden m.fl. Talrige koncerter i DK samt i Ungarn, Italien, Tyskland, England og i de skandinaviske lande. Repertoiret spænder fra barok til nutid, men klaverlitteraturen fra Chopin og Liszt, frem til Bartok og nyere dansk klavermusik, dominerer. 

Indspillet mange cd’er – bl.a. Liszt’ romerske klaverværker og alle Bachs orgeltoccataer og fugaer. Udover solistvirksomhed på både klaver og orgel en efterspurgt kammermusiker, akkompagnatør og underviser.

Ansat siden 1.juli 2017 som organist ved Sct. Peders Kirke, Næstved