Danske og franske værker med Duo Mathiesen-Magnussen på klaver og orgel

22
/ Maj
Søndag
2022

Danske og franske værker med Duo Mathiesen-Magnussen på klaver og orgel

Location
Odshøjvej 7A, Viborg
Venue
Houlkær Kirke
Time
19:30
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Ved denne koncert uropfører organist Anne Kirstine Mathiesen og pianist David Lau Magnussen værker for orgel og klaver, skrevet til dem af Jens Ramsing og Martin Lohse. Anne er en aktiv koncertorganist og kammermusiker, mens David er internationalt efterspurgt og prisbelønnet klaversolist. Programmet indeholder endvidere smukke værker af Marcel Dupré – også for denne klangligt virkelig spændende instrumentkombination.

Denne spændende kammermusikalsk besætning var forholdsvis almindelig især i Frankrig i forrige århundrede. Mange hjem havde både et klaver og et lille harmonium, og der blev komponeret en del musik for denne instrumentkombination. Det fine ved sammensætningen er blandt andet de mange muligheder der opstår klangligt, hvad enten klaveret er solist med orglet som orkesterakkompagnement eller omvendt, begge instrumenter som ligeværdige samtalepartnere, orglet som klangsøjle, klaveret som percussion eller med harpeagtige brudte akkorder.

Duo Mathiesen-Magnussen blev dannet i 2017 og har allerede et omfattende repertoire. Blandt andet dobbeltkoncerter og »Die Kunst der Fuge« af J.S. Bach, klaverkoncerter af Mozart, originale værker for besætningen af César Franck og Marcel Dupré, men også ny dansk musik af Jens Ramsing og Martin Lohse skrevet specielt til denne duo er på repertoiret i den kommende sæson.

Anne er organist ved Sct. Nicolai kirke i Køge og David er organist ved Sankt Jørgensbjerg kirke i Roskilde.

David Lau Magnussen, pianist
David har igennem de seneste år etableret sig som en af de førende danske pianister. Han er yderst aktiv som solist og kammermusiker.

I løbet af sin karriere har han modtaget adskillige priser og udmærkelser, blandt dem den prestigefyldte “Oddfellow Artist Award“. Foruden regelmæssige radio- og tv-optrædener har han medvirket på flere cd-indspilninger. Blandt andet en cd med samtlige klaverværker skrevet af Kasper Rofelt og dedikeret til David. Sidste år blev hans CD med ​Martin Lohse’s »Klaverkoncert​« udgivet, og den er siden da blevet spillet over 130.000 gange på Spotify.

I sin studietid var David elev af Peter Feuchtwanger i London, Stefan Vladar og Avedis Kouyoumdjian i Wien samt Niklas Sivelöv i København.

David har givet koncerter på over fire kontinenter, blandt andet ​Carnegie Hall, Guangzhou Opera House og Salle Gaveau​. Han giver ofte masterclasses i udlandet og har været jurymedlem ved flere internationale konkurrencer.

Gennem de sidste 8 år har han optrådt med cellist Jacob Shaw i ​”Duo Shaw-Magnussen”​. De har sammen optrådt over hele Europa, USA og Asien inklusive the Royal Banquet i London for at fremme engelske/danske relationer.

David er tillige ansat som organist ved Sankt Jørgensbjerg kirke i Roskilde

Læs mere om David Lau Magnussen KLIK HER

Anne Kirstine Mathiesen, organist

Studerede orgel på det kgl. Danske Musikkonservatorium i København som elev af Professor Hans Fagius og Jesper Madsen. Kandidateksamen i 1993 og efter viderestudier i solistklassen en anmelderrost solistdebut i 1995 i Helligåndskirken, Kbh. Masterclasses hos bl.a. Latry, Sanger, Vogel og Hans Ola Ericsson.

Anne er meget aktiv med koncertvirksomhed som orgelsolist, akkompagnatør og kammermusiker over hele Europa: Danmark, Sverige, Finland, Færøerne, Island, Estland, Skotland og Tyskland.

Hun har været ansat som organist ved Havdrup Kirke, Roskilde Stift, Københavns Domkirke og fra 1992 ved Sct. Nicolai kirke i Køge.

Hun har medvirket ved flere CD-indspilninger bl.a. Dansk Organist og Kantor Samfunds Nytårspublikation 1998 »DOKS«ologi samt en portrætudgivelse af Køge Kirkes orgler »Orglerne i Køge Kirke« 2004, »Klokker i orglet« fra 2011 værker med kendte klokketemaer fra verdensberømte katedraler. »Danser med Orglet« 2015 og »Danser med Orglet 2« i 2019 (4-hændigt orgel med organist Vibeke Astner)

Læs mere om Anne Kirstine Mathiesen KLIK HER

 

Hør de to spille Marcel Dupré HER