Bach på svensk med Gunnar Idenstam og Lisa Rydberg

14
/ Mar
Lørdag
2020

Bach på svensk med Gunnar Idenstam og Lisa Rydberg

Location
Vinkelvej 16, Viborg
Venue
Asmild Kirke
Time
20:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

J.S. Bachs musik findes i utallige versioner, og den har inspi­reret både rockmusik, gospel og jazz. Altså er »Bach på svenska« endnu et lysende eksempel på, hvordan Bachs musik kan være mere frisk og levende end nogensinde, når den håndteres af kreative musikere som Lisa Rydberg og Gunnar Idenstam. Samtidig er deres fremførelse en påmindelse om, at Bach kom fra en improvisationskultur med stærke rødder i dansemusik.

Med deres musik i »Bach på svenska« stiller Lisa Rydberg, violin og Gunnar Idenstam, harmonium spørgsmålet: Hvad var der sket, hvis Bach havde besøgt Sverige og var blevet inspireret af den svenske folkemusik.

Bachs musiksprog har som sagt inspireret både rockmusik, gospel og jazz, og de to musikere mener, at jo flere Bach-versioner, der findes, jo flere musiklyttere bliver opmærksom på ham. Resultatet er en ny, gammel og så alligevel en helt naturlig Bach, som man aldrig tidligere har hørt. Altså en utraditionel koncert med kendte temaer i anderledes fortolkning.

De to musikere er begge vokset op med svensk spillemandstradition og har en klassisk musikuddannelse i bagagen. Lisa Rydberg er barokviolinist og Gunnar Idenstam er uddannet organist i Sverige og Frankrig. De to har arbejdet sammen i 15 år. Hun på violin. Han på harmonium (tramporgel på svensk). Idenstam kan i øvrigt høres igen den 16. marts i Søndermarkskirken, hvor han som en del af festivalen spiller orgel på sin helt personlige, svenske facon.

Hør og se uddrag af koncerten KLIK HER