Optakts-arrangementer i Bjerringbro, Karup, Vroue, Stoholm, Rødding, Skals, Almind og Ørum

08 Mar 2020 Søndag
-
12 Mar 2020 Torsdag

Optakts-arrangementer i Bjerringbro, Karup, Vroue, Stoholm, Rødding, Skals, Almind og Ørum

Price
Fri entré

Med otte optakts-arrangementer i ugen op til festivalen breder festivalen sig ud i store dele af Viborg Kommune. Kirkekoncerter i seks kirker og musikgudstjenester i to.

 

Søndag den 8. marts kl. 16.00
Bjerringbro Kirke
Filharmonisk Kor, Aalborg

Der er lagt op til et varieret og festligt koncertprogram, når Filharmonisk Kor synger musik af de vokale mestre Schütz, Mendelssohn og Brahms.

Af nordiske romantikere kan høres værker af Lange-Müller, Stenhammar og Hugo Alfvén, og blandt nulevende komponister er den spanske Javier Busto og vor egen Per Drud Nielsen.

2020 er et markant år for fejringen af 250 året for Beethovens fødsel – så det kommer ikke gå upåagtet hen – og desuden markeres 100-året for Sønderjyllands genforening, med et arrangement af Henrik Pontoppidans digt til denne lejlighed »Det lyder som et eventyr«.

Filharmonisk Kor er et koncertkor med ca. 60 korsangere. Korets væsentligste opgaver er medvirken ved Aalborg Symfoniorkester’s opførelser af kor- og orkesterværker. Tilknytningen til det professionelle orkester er ensbetydende med store krav til korets sangere – og store oplevelser. Korets dirigent er kantor ved Budolfi Kirke, Margrethe Thestrup Østergaard.

 

Søndag den 8. marts kl. 19.00
Karup Kirke
Musikgudstjeneste for alle

Oplev en musikgudstjeneste med det rytmiske kor Sødal Happy Singers sammen med Karup Sangkor. Begge er under ledelse af Karup Kirkes organist Anders Hjort Nielsen. Liturg er sognepræst Ingrid Svarre.

Gudstjenesten bliver en vekslen mellem læsning/fortælling, fællessang og korsang.

Sødal Happy Singers er et rytmisk kor fra Rødding. Koret består af ca. 45 sangglade kvinder og synger pop og gospel. De vil til musikgudstjenesten give numre fra deres eget repertoire samt synge sammen med Karup Sangkor og menigheden.

Karup Sangkor er for alle, det kan lide at synge sammen – der er ingen krav til nodekendskab eller erfaring. Så har du lyst til at synge med i Karup Sangkor denne dag, kan du sende en mail til Karup.Organist@gmail.com – så får du i ugen op til musikgudstjenesten tilsendt sangene og salmerne, så du kan øve lidt hjemmefra.

 

 

Søndag den 8. marts kl. 19.00
Vroue Kirke
Koncert med orgel, obo og sang

 


Ellen Pouelsen, organist

Henrik Husum, oboist

Kamme Bidstrup, mezzosopran

Det bliver en koncert med et ganske afveklsende program med gammel musik – nyere musik – kendt musik – og lidt ukendt musik.

Musik af J.S. Bach, Johan Ludwig Krebs, W.A. Mozart, Mendelssohn Bartholdy, Heinrich Schütz, Vaughan Williams og Antonio Vivaldi .

Der bliver to-stemmig sang – orgel alene – orgel og sang – orgel og obo – orgel, obo og sang – fællessang.

Medvirkende er oboist Henrik Husum, mezzosopran Kamma Bidstrup, sopran Lisa Henriksen og Vroue Kirkes organist Ellen Poulsen.

 

Tirsdag den 10. marts kl. 19.30
Stoholm Kirke
Vidunderlig musik – fra tidlig barok til det 21. århundrede

I koncerten føres vi smukt klingende gennem forskellige tidsperioder. Koncerten bliver en lovprisning af Herren og skønhedens skaber. Man vil opleve den gængse sammensætning med stemmer og orgel, men også den mere sjældne symbiose mellem stemmer, saxofon og orgel.

De medvirkende er den estisk-schweitziske sopran Eve Kopli Scheiber, saxofonisten Trine Jensen-Gadegaard, og organist ved Stoholm Kirke Rita Rózko.

Rita Rozko – orgel
Rita været organist i Stoholm og Kobberup Kirker i 25 år. Hun har, siden hun var lille, været fascineret af kombinationen mellem kirkens arkitektoniske skønhed og musikken fra orglet.

Trine Jensen Gadegaard – saxofon
Trine Jensen Gadegaards virke er præget af at musik gør hende glad i låget, så den glæde ved at spille et instrument og spille sammen med andre, deler hun gerne med andre. Det gør hun som underviser og som udøvende musiker i en række forskellige orkester-konstellationer. Hendes vision er, at det er lige meget, hvem du er. Du behøver ikke have musik tæt inde på livet. Det skal hun nok sørge for, at du får.
Trine er uddannet saxofonist fra det Fynske Musikkonservatorium og Conservatoire Royal de Bruxelles og Conservatorium van Amsterdam. Hun deler sin tid mellem undervisning på klarinet og saxofon, og som musiker og dirigent for flere orkestre.

Eve Kopli Scheiber sopran
Er sopran fra Estland – uddannet i Sweitz og med speciale i musik fra renaissancen og middelalderen. Men hendes repertoire rummer også barok, klassisk og moderne musik. Hun har virkelig brilliant stemme, og hendes fortolkninger af musikken opleves naturlige og nede på jorden.
Eve optræder på internationale festivaler, og ved siden af at være solist er hun medlem af flere ensembler som Ensemble Corund, Ensemble La Morra og Ensemble Peregrina (Sweitz), samt Ensemble Heinavanker og Ensemble Vox Clamantis (Estland). Hun har desuden indspillet adskillige cd-plader.

 

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00
Rødding Kirke
»Missa Rotna« – festivalkoncert

Kulturrøddernes kor synger korværket »Missa Rotna«, komponeret af Bent Peder Holbech i 1978. Ud over koret medvirker to solister – sopran og baryton, og koret akkompagneres af Karin Antonsen på klaver og Martin Stig Nielsen på bas. Dirigent er Grethe Kvistgaard.

Værket har 5 satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Teksterne er på latin og er taget fra den latinske messe, men musikalsk ligger værket op af en jazz/rock – tradition. Musikken er iørefaldende og let tilgængelig og en forfriskende anderledes måde at formidle de gamle tekster på.

Kulturrøddernes kor er et blandet voksenkor med 40 sangere. Det har eksisteret i 20 år og ledes af Grethe Kvistgaard. Korets repertoire er bredt, og koret optræder i mange forskellige sammenhænge i løbet af året.

 

Onsdag den 11. marts kl. 19.00
Skals Kirke
Solosang og voksenkor


Morten Andersen Krogh


Skals Kirkes sognekor


Organist Karin Bitch Antonsen

Imødekommende musik til fastetiden og det tidlige forår præsenteret af tenor  Morten Andersen Krogh, Skals kirkes Voksenkor og kirkens organist og korleder Karin Bitsch Antonsen.

Morgen Krogh synger smukke sange om forår og kærlighed sat i forunderlig fin musik af bl.a. Edward Grieg. 

Sognekoret præsenterer nyere salmer med poetisk, teologisk og musikalsk kvalitet til fastetiden fra samlingen “100 salmer” (2015). Koret synger også nye årstidssange med vedkommende tekster sat i iørefaldende musik af Erling Lindgren og Zenobia.

Kirkens orga­nist og korleder Karin Antonsen akkompagnerer på orgel, klaver og harmonika, og traditionen tro er der også fællessang på programmet.

Ved koncerten samles der ind til kirkens nye orgel.

 

 

Torsdag den 12. marts kl. 19.30
Almind Kirke
»Livsmessen« – musikgudstjeneste

Opførelse af »Livsmessen«, en dansk folkemusikmesse skrevet i forbindelse med Kirkedagene 2019. Det er en helt ny og anderledes messe om livet fra fødsel til død. Tekst af Iben Krogsdal og musik af folkemusiktrioen TRIO MIO, der medvirker sammen med Viborg Kammerkor. Trioen består af Kristine Heebøll, Peter Rosendal og Jens Ulvsand. Solist er Nanna Clara Josef Johannessen. Liturg: Inge Mader.

 

Torsdag den 12. marts kl. 19.30
Ørum Kirke
Midtjysk Kammerkor
 

Midtjysk Kammerkor vil fylde Ørum Kirke med hovedsageligt nordiske toner med musik af nyere moderne komponister som Ola Gjeilo, Trond Kverno, Martin Åsander og Knut Nystedt.

Hertil kommer skønne musikstykker af internationale klassikere som Felix Mendelssohn-Bartholdy og G.P Palestrina. 

Endelig vil publikum, nu da koncerten er i foråret, kunne nyde lærkernes komme, når koret synger »velkommen lærkelil« og »det er lærkernes tid« – begge arrangeret af Søren Birch.

Midtjysk Kammerkor består af 20 sangere, der dyrker klassisk kormusik på højt niveau med smuk lyd og stor klang. Det er grundlagt i 2011 af komponist og dirigent Søren Birch, som også dirigerer koret ved denne koncert.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen