Optakts-arrangementer i Bjerringbro, Karup, Stoholm, Rødding, Skals, Almind og Ørum

08 Mar 2020 Søndag
-
12 Mar 2020 Torsdag

Optakts-arrangementer i Bjerringbro, Karup, Stoholm, Rødding, Skals, Almind og Ørum

Med syv optakts-arrangementer i ugen op til festivalen breder festivalen sig ud i store dele af Viborg Kommune. Kirkekoncerter i fem kirker og musikgudstjenester i to.

Søndag den 8. marts kl. 16.00
Bjerringbro Kirke
Filharmonisk Kor, Aalborg
Filharmonisk Kor er et koncertkor med ca. 60 korsangere. Korets væsentligste opgaver er medvirken ved Aalborg Symfoniorkester’s opførelser af kor- og orkesterværker. Tilknytningen til det professionelle orkester er ensbetydende med store krav til korets sangere – og store oplevelser. Korets dirigent er kantor ved Budolfi Kirke, Margrethe Thestrup Østergaard.

Søndag den 8. marts kl. 19.00
Karup Kirke
Musikgudstjeneste for alle
Ved denne aftens musikgudstjeneste kan alle være med i koret. Karup Sangkor er nemlig for alle, der har lyst til at synge under inspirerende ledelse af organist og korleder Anders Hjorth Nielsen. Repertoiret bliver rytmisk kirkemusik.

Tirsdag den 10. marts kl. 19.30
Stoholm Kirke
Vidunderlig musik – fra tidlig barok til det 21. århundrede, fører os smukt klingende gennem forskellige tidsperioder. Koncerten bliver en lovprisning af Herren og skønhedens skaber. Man vil opleve den gængse sammensætning med stemmer og orgel, men også den mere sjældne symbiose mellem stemmer, saxofon og orgel.

De medvirkende er den estisk-schweitziske sopran Eve Kopli Scheiber, saxofonisten Trine Jensen-Gadegaard, og organist ved Stoholm Kirke Rita Rózko.

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00
Rødding Kirke
»Missa Rotna« – festivalkoncert
Kulturrøddernes Kor synger »Missa Rotna« af Bent Peder Holbech. Musikalsk ligger værket op ad en jazz/rock-tradition og er derfor umiddelbart let tilgængeligt, og på grund af teksten er værket samtidig velegnet som kirkemusik.

Onsdag den 11. marts kl. 19.00
Skals Kirke
Solosang og voksenkor
Tenoren Morten Andersen Krogh synger sange af Edward Grieg, Skals Kirkes Voksenkor optræder og kirkens orga­nist og korleder Karin Antonsen akkompagnerer på klaver og harmonika.

Torsdag den 12. marts kl. 19.30
Almind Kirke
»Livsmessen« – musikgudstjeneste
Opførelse af »Livsmessen«, en dansk folkemusikmesse skrevet i forbindelse med Kirkedagene 2019. Det er en helt ny og anderledes messe om livet fra fødsel til død. Tekst af Iben Krogsdal og musik af folkemusiktrioen TRIO MIO, der medvirker sammen med Viborg Kammerkor. Solist er Nanna Clara Josef Johannessen. Liturg: Inge Mader.

Torsdag den 12. marts kl. 19.30
Ørum Kirke
Midtjysk Kammerkor
Ved festivalkoncerten medvirker Midtjysk Kammerkor. Koret består af 20 sangere, der dyrker klassisk kormusik på højt niveau med smuk lyd og stor klang. Det er grundlagt i 2011 af komponist og dirigent Søren Birch, som også dirigerer koret ved denne koncert.