Vokalensemblet GAIA og Ensemble Zimmermann

01
/ Apr
Fredag
2016

Vokalensemblet GAIA og Ensemble Zimmermann

Location
Sct. Mogens Gade 4, 8800 Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
19:30
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

JUBILATE DEO – musik fra den tidlige barok

De 24 sangere har sammen med ensemblets grundlægger og faste dirigent, Søren Kinch Hansen, specialiseret sig i koncertprogrammer omkring et tema eller en stemning.

Ensemblet har et erklæret mål om at synge musik, som ufortjent sjældent opføres i Danmark, og det opsøger herigennem musikalsk frugtbare udfordringer, som udvider både deres egen og publikums kor-horisonter.

Ved denne koncert får de selskab af Ensemble Zimmermann, der er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik. Ensemblet
består af danske og udenlandske musikere, som bringer erfaringer med fra de førende barok orkestre i Europa.

Dørene åbnes kl. 19:00.

Dirigent: Søren Kinch Hansen

 

Program:

Giovanni Gabrieli (1557-1612):
Jubilate Deo

Giovanni Gabrieli:
O Jesu mi dulcissime à 8 fra Symphoniae Sacrae liber secundus (1615)

Giovanni Gabrieli:
Magnificat à 12 voci fra Symphoniae Sacrae liber secundus (1615)

Andrea Falconieri (1585-1656):
Passacalle – 2 violiner og continuo

Andrea Falconieri:
Duo Seraphim clamabant alter et alterum fra Sacrae Modulationes quinque et sex vocibus (1619)

Andrea Falconieri:
L’Eroica à 3 – 2 violiner og continuo

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621):
Réveillez vous chacun fidèle (Salme 33)

Claudio Monteverdi (1567-1643):
Cantate Domino

Claudio Monteverdi (1567-1643):
Beatus Vir (ca. 1630)  fra Selva Morale et Spirituale (1641)

Antonio Bertali (1605-1669):
Sonata à 3

Claudio Monteverdi:
Gloria à 7 voci (ca. 1630) fra Selva Morale et Spirituale (1641)

 

Søren K Hansen

Dirigent Søren K. Hansen

Ansat som docent ved DJM siden 1996. Søren Kinch Hansen har bl.a. været dirigent for Den Jyske Opera og Radiokoret, ligesom har har været Artistic Director for Pro Coro, Canada (1992-94). Han har dirigeret flere operaer af bl.a. Per Nørgård, Niels Rosing-Schou og Niels Marthinsen samt Erik Norbys ballet “Legs of fire” på Det Kgl. Teater (1997/98). De seneste 12 år har han været fast dirigent for Vokalensemblet GAIA og Århus Sinfonietta. Begge ensembler betoner den sjældent hørte eller den nye og nyere musik. Han har indspillet en CD med musik af Per Nørgård og Poul Ruders med Århus Sinfonietta.

Læs interview med Søren K. Hansen i Kristelig Dagblad KLIK HER

 

GAIA

Vokalensemblet Gaia

GAIA er et klassisk kammerkor med base i Århus. GAIA ledes af korets medstifter og faste dirigent, Søren Kinch Hansen.

Gaia er Moder Jord i den græske mytologi og navnet betegner desuden den teori, som den britiske forsker J.E. Lovelock har fremsat om planeten Jorden som en sammenhængende, selvregulerende organisme. Med navnevalget vedkender vi os en vis (jysk) jordbundethed og samtidig en hengivenhed for det frodige, kreative og organiske princip, som gør musik til liv mellem mennesker.

Alle sangere i Vokalensemblet GAIA medvirker con amore, dvs. af lyst og af interesse for musikken. Også i det daglige beskæftiger en stor del af korets medlemmer sig med musik, som udøvende sangere, som musiklærere eller som studerende. Siden korets start i 1989 har det været en hovedtanke at skabe et forum for opførelse af vokalmusik, der – ufortjent – sjældent høres ved koncerter i Danmark. Hvad enten vi synger den helt nye kormusik eller musik fra tidligere perioder, opsøger vi musikalsk frugtbare udfordringer, som kan udvide både vores og publikums korhorisonter.

GAIA har kammerkorbesætning med 24 sangere, fordelt med 6 i hver stemmegruppe. Prøvearbejdet i GAIA er koncentreret omkring 4-5 projekter årligt med intensive weekendprøver op til koncerterne. Denne arbejdsform har gjort det muligt for os at samarbejde med større eller mindre instrumentalensembler om sjældent hørt musik. Samarbejdspartnere har bl.a. været Århus Sinfonietta, Concerto Copenhagen, Ensemble Zimmermann og DJM-Percussion.

 

Zim4183 - 2000 PIX

Ensemble Zimmermann – ZIM

Ensemblet blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik. Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.

Ensemble Zimmermann optræder i besætninger fra 5 til 20 musikere afhængig af opgaven. Ensemblet har hentet sit navn fra Das Zimmermannische CaffeeHaus aug der Cather Strasse.

Ensemblet ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf. Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindelegat for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark. Han har undervist i orgel, cembalo og kammermusik på konservatorierne i Aalborg, Aarhus og Odense siden slutningen af 90’erne. Foruden sit arbejde med barokspecialister har han optrådt med Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, DR Vokalensemblet og DR’s Underholdningsorkester.

Koncertmester er Per Buhre (Göteborg), der er freelance-barokviolinist og desuden tilknyttet Musikhögskolan i Göteborg som lærer i scenisk gestaltning. Han har indspillet med Göteborg Barock og iscenesat operaer for Nya Utomjordiska samme sted. Per Buhre er desuden også kontratenor. Han har optrådt over det meste af Europa med de skandinaviske barokensembler.

Inka Döring spiller barokcello. Hun er uddannet i Berlin, Barcelona og Frankfurt. Foruden regelmæssig optræden med Akademie für Alte Musik Berlin, La Petite Bande og Anima Eterna, har hun været med til at etablere Elbipolis Barockorchester Hamburg, med hvilke hun har haft en omfattende koncertvirksomhed. Inka Döring har spillet fast med ZIM de sidste 5 år.

Ved denne koncert medvirker to violiner og en stor continuogruppe bestående af cello, violone, lut, orgel og cembalo

 

Læs mere om Vokalensemblet Gaia på deres hjemmeside KLIK HER

Læs mere om Ensemble Zimmermann på deres hjemmeside KLIK HER hvor der også er en anmeldelse anmeldelse af ensemblets koncert i Asmild Kirke 6. januar 2015 KLIK HER