KOR72 stævnekoncert i Viborg Domkirke med 150 sangere, solister og orkester

15
/ Apr
Søndag
2018

KOR72 stævnekoncert i Viborg Domkirke med 150 sangere, solister og orkester

Location
Viborg
Venue
Viborg Domkirke
Time
16:00
Price
100 kr. / u. 25 år 50 kr.

Foreningen KOR72 har valgt at lægge deres forårsstævne i Viborg i tilknytning til kirkemusikfestivalen. resultatet af weekendens stævne præsenteres ved denne koncert i Viborg Domkirke.

Hovedværket på koncerten på koncerten bliver Vivaldis »Gloria«. Udover dette værk opfører koret også Mozarts »Laudate Dominum« fra Vesper Solenne de confessore samt Mozarts »Ave verum«.

Sangsolisterne er Christine Hjort Bjerre, sopran og Marie Keller Sørensen, mezzosopran.

Orkestret er Aarhus Strygerensemble og det hele dirigeres af Søren Birch

Kor72 er dansk og landsdækkene og 9.500 voksne kor-sangere er medlem af foreningen. Kor72 arbejder for at fremme korsangen ved at arrangere stævner.
Læs mere om Kor72 på foreningens hjemmeside: KLIK HER

Søren Birch
Søren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har i mange år undervist samme sted som docent i kor- og ensembleledelse. Nu underviser han bl.a. ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Søren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Haydns Skabelsen og Faurés Requiem. Han er et kendt ansigt i Kor72 sammenhæng og en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser.

Søren er ved siden af dirigentvirksomheden også aktiv som komponist og arrangør, og har i løbet af de seneste år fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag.

Læs mere om Søren på hans hjemmeside: KLIK HER

 

Christine Hjort Bjerre, sopran
Christine er lyrisk koloratursopran og har studeret klassisk sang hos Inge Lise Suppli, på Nordjysk Musikkonservatorium (1999-2004). I 2009 debuterede hun fra Det Jyske Musik Konservatoriums Solistklasse, hvor hun studerede hos Ingrid Haking Raaby, med særlig fokus på lieder og den nordiske romance. Omkring lieden har hun deltaget i masterclasses hos bl. a. Felicity Palmer, Margaret Price, Roger Vignoles og Bo Skovhus.

Hun har studeret den italienske belcanto-sang hos Susanna Rigacci, Italien. I 2016-17 har hun modtaget undervisning af Tina Kiberg.

Fra 2003-2011 har hun været knyttet til Den Jyske Operas Kor. Christine Hjort Bjerre har været sanger og drivkraft bag forestillingen ”Dichterliebe op. 48” 2013-15. Projektet blev realiseret med støtte fra Statens Kunstfond og BMMK.

Hun er jævnligt solist med forskellige danske ensembler og orkestre. Hun har et tæt samarbejde med den italienske trio, Musica-Mente, ligesom hun arbejder sammen med fløjtinisten, Claudio Massola, med hvem hun har optrådt med både i Danmark og Italien.

Derudover synger hun fast i vokalensemblet ved Aars Kirke og optræder jævnligt med opera- og liedkoncerter i fast samarbejde med Jan Mygind, både i ind og udland. I 2016 og 17 har de med stor succes optrådt med nordiske romancer og kendte arier fra operaens belcanto-repertoire på flere teatre i Italien. Sommer 2018 skal hun og Jan Mygind igen på koncertturné med opera- og romancekoncerter i Italien.

Se video med Christine på youtube: KLIK HER

Følg hende på facebook: KLIK HER